PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207755
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose
ocenił(a) film na 6
Napier

A nie przypadkiem na polsacie ;) ?

ocenił(a) film na 10
czolno10

No tak, moj blad. Wczesniej bylo na Tvn i sie pomyliłem.

Napier

na polsacie ? szit mialem zamiar oglądać ale nie wiem czy dam rade przebrnąć przez bloki reklamowe :P

koza_2

bloki będą na siku, inaczej nie schodzę z seansu haha :D ja ogladam... chyba w końcu oglądnę ten film, ale czuję, że będzie grubo :D

b4rt3k0pl0

będziesz srał po rajtach wodnistą posoką !!!

Mothyff

idź pan i nie wracaj! będzie sranie? CHCĘ!

Napier

ja po raz 5 hahaha

ocenił(a) film na 7
Napier

Też go muszę w końcu obejrzeć!

Oby tylko te gejowskie sadomaso( Ksw) się nie przedłużyło... ;D

ocenił(a) film na 10
Spinel

Czasem tak bywa ze sie przedyza na tyle ze nie puszczaja danego filmu. Mam nadzieje ze nieodpierdziela takiej paly.

Spinel

juz sie skonczyło KSW, powygrywali nasi ! :)

b4rt3k0pl0

Niestety nie wszyscy, postawiłem u bukmachera na Strusa a tu taka wtopa ..

Spinel

dont worry, nastepne KSW bedzie pay per view

ocenił(a) film na 7
M_ario

O cholera wczesniej puscili. Cos stracilem? Sa w sadzie teraz

gregyb

Zaczął się o 23:45 zamiast o 00:05

Napier

ja, ale boję się. w sumie to nie jestem strachliwa jeśli chodzi o horrory, ale te religijne są dla mnie jakoś wyjątkowo straszne. Nie lubię horrorów o diabłach. Emily Rose to pierwszy i jedyny serial jaki wyłączyłam po paru minutach oglądania i nigdy do niego nie wróciłam, aż do teraz :)

ocenił(a) film na 8
carolotta

ten nie jest straszny ;) jedyne czego można się obawiać to autentyczności tematu poruszonego w filmie

klaudyna96

właśnie, co do autentyczności - te wydarzenia z Emily działy się na prawdę? Znaczy, czy istaniała Emily, ksiądz Moore itd? Czy scenariusz Egzorcyzmów Emily Rose jest na podstawie postaci Anneliesie Michele ?

klaudyna96

klaudyna, znasz straszniejsze filmy ? ;> podaj, proszę ;)

ocenił(a) film na 8
b4rt3k0pl0

jak wspomniałeś, 4 stopień, filmy tego typu chyba straszą najbardziej. ja rozdzielam horrory na kategorie tych religijnych czy też życiowych, opartych chociażby na jakichś życiowych sprawach, o ludziach doświadczeniach no i tych fikcyjnych. bardziej mnie straszą te pierwsze, a czasami po prostu poruszają. i tak mogę Ci polecić "martyrs - skazani na strach" i mną osobiście poruszył "ostatni dom po lewej" i może nie horror ale to co się w nim działo można nazwać horrorem - "amerykańska zbrodnia"

klaudyna96

Właśnie ja się tej autentyczności boję :) Jestem wierząca i dlatego te horrory o diabłach, nawet najgłupsze, mnie straszą :D

ocenił(a) film na 8
carolotta

mam dokładnie to samo

ocenił(a) film na 7
carolotta

Zobacz "Rytuał" Fajna rola Hopkinsa. Tematyka bardzo podobna :)

ocenił(a) film na 7
CatBlack

No fakt oba bardzo podobne do siebie..:)

dawid_969

podobne, jednak Egzorcyzmy Emily Rose były bardziej... "dosadne". Nie jestem jakiś mega strachliwy, chyba, że właśnie chodzi o sprawy takie jak w Egzorcyzmach lub... 4 Stopień - polecam ten film swoją drogą, mocno mi poprzestawiał w podświadomości ( źle spałem po nim przez kilka miesięcy, w dodatku wzbogaciłem ten film wieloma lekturami w tym temacie). Najbardziej przerażające momenty chyba, to te, gdy z ciałem Emily działy się totalnie popaprane rzeczy ( człowiek precl dosłownie )... Dobry film, polecam

ocenił(a) film na 7
b4rt3k0pl0

4 stopień faktycznie był mocny.... ale to fikcja 100% (;

Spinel

właśnie fikcja, ale akcja z miastem Nome na prawdę się dzieje, chyba, że wszystkie info jakie znalazłem o tym w necie to fejk... aczkolwiek w każdym kłamstwie jest jakieś ziarnko prawdy. Ponoć ludzie na prawdę znikają tam w dziwnych okolicznościach a FBI za każdym razem twierdzi, że wyszli w mróz będąc pod dużym wpływem alkholu i ot - zniknęli

ocenił(a) film na 7
b4rt3k0pl0

No masz racje z Egzorcyzmami Emili Rose,4 stopień nie widzialem może zobacze...:)