Nie oglądałem niemieckiej wersji dlatego film zrobił na mnie ogromne wrażenie. Mocne dobre kino, świetna gra aktorska, dobry lektor. Polecam każdemu kto chce zobaczyć jak WŁADZA uderza do głowy. Czułem lekkie podobieństwo do zachowań dzieciaków z "Władcy Much".
Ogólnie polecam.
ogólnie to oglądnij poprzednią wersję, która jest dobrym kinem bo tę można określić jednym słowem: szajs, kicz, dziadostwo, lipa, bzdura totalna, bezsens, itd. ... ogólnie "kupy się nie trzyma"
kto to wypuścił na rynek??
Rewelacja? Ambitne kino? Ja bym powiedział raczej: zero realizmu, przejaskrawienie, wyolbrzymienie, generalizacja, kino bynajmniej nie ambitne! Gra aktorska na poziomie, to i owszem, dobór aktorów też świetny, ale kontekst, brak realizmu, zupełnie deklasuje ten film. 14 dni, 14k dolarów i takie reakcje??? Gdybym ja miał uczestniczyć w takim eksperymencie, robiłbym wszystko by wytrzymać 14 dni niewiele robiąc, podobnie myślę, że i 25 współuczestników.... Jeśli ten eksperyment wydarzył się na prawdę. To wzięły w nim udział jednostki, z marginesu, patologiczne. Ciekawe, co z nimi się tak na prawdę stało, bo ja osobiście agresorom dałbym dożywocie. Film dostanie jedynie 3, za grę właśnie i aktorstwo. Kino raz jeszcze, bynajmniej nie ambitne!!