PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=446373}

Eksperyment

The Experiment
2010
7,0 61 tys. ocen
7,0 10 1 60575
6,1 14 krytyków
Eksperyment
powrót do forum filmu Eksperyment

Jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem!Pamiętam,mieliśmy go puszczanego na studiach przy przedmiocie metoda badawcza kierunku socjologia.Oczywiscie film widzialem juz wcześniej ale byłem pod ogromnym wrażeniem!Świetnie pokazuje ludzkie zachowania wystawione na probe.Pokazuje jak człowiek potrafi się "zezwierzęcić", świetnie dobrani aktorzy z których każdy spełniał określoną rolę w więzieniu!Myślę że nie będzie to samo,nie przebije niemieckiego aczkolwiek obejrzec trzeba bo znając zycie amerykanie postawią na mocniejszą rzeżnie(mniej psychologii a więcej masakry fizycznej).Brdoy -najlepsze obsadzenie aktora jakie mogło być!Jest urodzony do roli taksówkarza z niemieckiej wersji!Cam Gigandet też może dać radę!Pozdrawiam i życzę niezawiedzenia się!

brusik

Moze co do giganta przesadziłes ale był dobry .

brusik

Zgadzam się z autorem ! Wersja oryginalna była świetna . Miała swój czarny klimat , a po amerykańskiej nie spodziewam się niczego dobrego.

ocenił(a) film na 8
azaliz1

może najpierw obejrzyj film a później go oceń

syberia

Nie oceniam filmu !!! Napisałem tylko , że się nie spodziewam niczego dobrego

ocenił(a) film na 6
azaliz1

no i fakt, amerykanska jest duzo slabsza.

ocenił(a) film na 5
brusik

Wczoraj oglądałam niemiecką wersję a dzisiaj amerykańską i jest duuużo słabsza... Może trochę błąd, że tak od razu, za szybko po sobie, ale chciałam dobrze porównać ;p Cam i Maggie podnieśli ocenę jak dla mnie, która niestety i tak jest niska... Film kropka w kropkę taki sam jak pierwowzór a nawet jeszcze bardziej okrojony... Tak jak napisała - ta dwójka utrzymała mnie przy filmie :)

ocenił(a) film na 5
brusik

Fakt Brody raduje film, i to tylko dzięki niemu nie oceniam filmu naprawdę nisko. Niemiecka wersja jak wcześniej wspomniałem, wgniotła mnie w fotel co się rzadko zdarza a już jakiś czas od obejrzenia oryginału minął.

brusik

ten film przewyższa wersję niemiecką pod tym względem, że jest bliżej prawdy. Taki eksperyment rzeczywiście miał miejsce...

ocenił(a) film na 1
kaarolajnaa

Bliżej prawdy? Hahahahahahaha! Czyjej prawdy - chyba twojej...Bzdura! Nic wspólnego z prawdą nie miał.