PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=446373}

Eksperyment

The Experiment
2010
7,0 61 tys. ocen
7,0 10 1 60577
6,1 14 krytyków
Eksperyment
powrót do forum filmu Eksperyment

Pomysł na film był dobry, zabrakło wykończenia. Z całego serca liczyłem na to, że film będzie trochę bardziej... mocniejszy ? Wzbudzi emocje oraz odrazę do niektórych bohaterów. Ale to jeszcze nic. Najgorsze jest zakończenie. CZEMU ? Zakończyłbym film w 1000 ciekawszych sposobów. Żywię przez to urazę do producentów. Daje 7/10 i czekam na coś mocniejszego. (Pomysł to podstawa.)

ocenił(a) film na 7
Ned23

Może niemiecki oryginał?

ocenił(a) film na 7
Ned23

"bardziej mocniejszy" :/

ocenił(a) film na 7
legionpolski

Tak, nieporozumienie przez wielokropek. Gdy pisałem zdanie myślałem o innym zakończeniu. Trzy kropki mają przedstawiać chwilę zawahania i namysłu. Stąd nieścisłość językowa. Z prywatnych powodów trudno mi pisać poprawnie, ale staram się jak tylko mogę. Pozdrawiam i gratuluję uwagi.

ocenił(a) film na 7
Ned23

Jasne, jeżeli to tylko błąd wynikający z roztargnienia to nawet nie ma powodu aby zwracać uwagę, na to że to wyśmiałem. Byłem po prostu pewien, że to błąd wynikający z... nawet nie wiem jakbym miał to nazwać. :) Nie potrafię sobie wyobrazić jakie prywatne powody mogą przeszkodzić w poprawnym pisaniu, ale nie dociekam i również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
legionpolski

sądzę, że może to być dys...
mniejsza o to.
Film wg. oddał idealnie całą atmosferę eksperymentu stanfordzkiego.
Zresztą, pod sam koniec zostało zanotowane że owy Bary jakiśtam został aresztowany przez policję.

ocenił(a) film na 7
Pan_Znak_Zapytania

nie chodzi o "dys..." :) chodzi o to gdzie mieszkam i po jakiemu się uczę. Byłaby możliwość nie schodzenia z tematu filmu na moje życie prywatne ?

ocenił(a) film na 2
Ned23

Jeżeli szukasz czegoś lepszego i mocniejszego to szczerze polecam, jak już ktoś wyżej wspomniał, niemiecki "Das Experiment" z 2001. Według mnie wywiera większe wrażenie, w przeciwieństwie do tego filmu, który uważam za bardzo marny i żałosny remake.

ocenił(a) film na 7
violet_duck

Mam w planach obejrzeć tą wersję.