6,1 1,5 tys. ocen
6,1 10 1 1520
5,0 7 krytyków
Elektroniczna ruletka
powrót do forum filmu Elektroniczna ruletka

ale film na pewno będę pamiętał. Trochę faktycznie głupiutki, ale ma ten właśnie klimat horroru dla dzieciaków lat 90. Te filmy później miały kulminacje między innymi w takich dziełach/filmach jak "I know what you did last summer" czy "Oni", a potem lekko przeszły inaczej w "Wrong Turn". Chociaż oczywiście już ten ostatni z tym filmem ma niewiele wspólnego. To raczej kino się zmieniało.
Trochę podobny do "Nowy koszmar Wesa Cravena".
Edward Furlong i Macaulay Culkin to były wtedy gwiazdy, dzisiaj to takie amerykańskie trashes. U nas zmarnował się Dawid Janczyk i Mateusz Rutkowski, w Ameryce to samo.
Film nie był zły, nie mogę dać nisko, miał przede wszystkim fabułę, a nie tylko szybkie chaotyczne kadry, co dzisiaj są kolejno wadą i domeną filmów.
Pod koniec wiedziałem, jakie będzie zakończenie, generalnie w połowie filmu już to wiedziałem, chociaż do połowy nie wiedziałem. Do połowy filmu miałem odczucie 8/10, druga połówka słabsza. Generalnie fajnie się oglądało, można sobie kiedyś puścić w tle, pokazać komuś, bo to jeden z filmów, z którymi czas się pożegnał. Odszedł do lamusa - zostają tylko najlepsi.