Elio

2025
6,5 4,4 tys. ocen
6,5 10 1 4373
6,4 19 krytyków
Elio
powrót do forum filmu Elio

To kolejna nisza, której trzeba się przypodobać?

Geohound

A musi być?

ocenił(a) film na 5
Geohound

Na świecie są różni ludzie. Pewnie w samym filmie dopiero zostanie wyjaśnione, czy miał wypadek, czy po prostu to jakiś okład leczniczy na to oko. Na razie to nieistotny szczegół.

pio73

"Elio struggles to fit in..." - to chyba raczej oś fabuły, a nie nieistotny szczegół.

ocenił(a) film na 5
Geohound

Czy jest to istotny szczegół, czy nieistotny to nie bardzo ważne. Bo jak napisałem - różni są ludzie i różne powody mogą być tego, że ma takie oko. I jak sam napisałeś, może to oko być istotną sprawą dla samej fabuły. Więc jeśli tak jest to sam udowadniasz zasadność takiej cechy tego chłopca, jak chore oko.

Geohound

A dlaczego ma mieć? Bajki muszą pokazywać ideały?

Geohound

Ale ty musisz mieć smutne życie jeśli takie coś cię atakuje xD

_Martyn_

A ty smutne bo się tym nie interesujesz xD

użytkownik usunięty

No!

Geohound

ciesz się że ma ręce i nogi :D

Geohound

Ja jebe wy prawaczki naprawdę macie ze wszystkim problem.

użytkownik usunięty
M1CHA

Obie strony politycznego konfliktu mają ze wszystkim problem.

Geohound

Jako osoba często odwiedzająca zatokę, bardzo się cieszę, że w końcu powstaje film z myślą o osobach pirackich.

Geohound

Kolejny co mu wszystko przeszkadza, ja pitole, ludzie, ale wy musicie mieć smutne życie.

ocenił(a) film na 7
Geohound

może obejrzyj najpierw film zanim zaczniesz komentować xD

damianjakub

Może najpierw sprawdź kiedy o tym pisałem, zamiast mi kazać obejrzeć xD

Geohound

Jak dla mnie to takie nawiązanie do Odyna, który oddał oko za wiedzę :D

mlody13

Być może. 2 lata temu w pierwszych materiałach i teaserach tego nie tłumaczyli.

Geohound

Spokojnie, ma oba oka ;) wystarczy obejrzeć

ocenił(a) film na 6
Geohound

No i super, że w filmie mamy chłopca z plasterkiem na oku. Mój syn też taki nosi żeby zmniejszyć zeza, żeby jedno "leniwe oko" pobudzić do patrzenia. Teraz przynajmniej ma sie z kimś utożsamić. A mądre dzieciaki po obejrzeniu tego filmu pewno dopytają rodziców o ten plaster- a mądry rodzić wyjaśni dziecku na czym to polega i może dzieciaki przestaną się czepiać/śmiać z dziecka, które taki plaster musi nosić? I co w tym złego, że raz bohaterem głównym pixara jest dzieciak z wadą wzroku?