Elio

2025
6,5 4,4 tys. ocen
6,5 10 1 4352
6,4 19 krytyków
Elio
powrót do forum filmu Elio

Jeśli miałbym wskazać jedyne studio na naszej planecie, które nigdy mnie nie zawodzi i od lat trzyma niekwestiownowany poziom to wskazałbym bez zawahania PIXAR.

Czym jestem starszy tym bardziej doceniam jakie mądrości życiowe pixar stara się przekazywać zarówno młodym jak i dorosłym.

Elio to piękna animacja o poczuciu bycia samotnym, które dotyka chyba każdego z nas na różnych etapach życia. Stąd główne pytanie filmu największe pytanie ludzkości o to czy jesteśmy jesteśmy niekoniecznie dotyczy tego czy sami we wszechświecie.

Piękna animacja! Polecam!

ocenił(a) film na 3
casavir3004

Zdecydowanie najgorszy film Pixara, totalnie nudny, nieciekawy i pozbawiony kreatywności. Kompletna ODWROTNOŚĆ tego, co czyniło Pixar wielkim.

nathan0930

Najgorszy? Nie. Może nie dla wszystkich, zapewne nie dla Ciebie. Byłem dzis z córką. Oboje dobrze się bawiliśmy.

ocenił(a) film na 6
hornet

Film taki trochę o niczym….wrocli na ziemię bez konsekwencji. Ten głos na końcu to co? Ludzie zobaczyli obce istoty i tematu nie ma?

ocenił(a) film na 6
marcin_brzostowicz_fw

Może zabrzmię jak szur ale być może ta animacja chce ocieplić i przybliżyć istotę obcych cywilizacji. Bo ostatnio coś sporo idzie w tę stronę .

ocenił(a) film na 8
marcin_brzostowicz_fw

Ta animacja ani trochę nie chce ocieplać obcych cywilizacji, tylko dotyka problemu samotności i braku akceptacji. Zasatnawiam się, czy ludzie, którzy go źle oceniają w ogóle zrozumieli ten film.

ocenił(a) film na 8
marcin_brzostowicz_fw

O niczym? Samotność, brak rodziców, problemy z akceptacją - o niczym? To bardzo dobra animacja opowiadająca o bardzo trudnych sprawach. Do tego pierwszy raz w takiej animacji zakoczenie bez żartów i odskoczni - koczy się bardzo sentymentalnie, poważnie - przeszkadza mi to, bo to może być trudne dla dzieci. No chyba, że ktoś się nie wczuwa, nie rozumie, no to dla niego może być nudno...

ocenił(a) film na 8
hornet

Jak najgorszy? Jakieś argumenty? Mówi o trudnych sprawach, trzyma w napięciu, cały "spokosmos" to czysta kreatywność... Nie rozumiem jak można tak krytycznie ocenić ten film. To jedna z lepszych animacji jakie widziałem nie tylko przez animację, ale też przez sposób pokazania problemów.