PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=376957}

Elitarni

Tropa de Elite
2007
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 25834
6,2 13 krytyków
Elitarni
powrót do forum filmu Elitarni

Genialny film akcji, dobra gra aktorów, świetna muzyka. Miejscami wstrząsający, miejscami wzruszający. Film, który trzeba obejrzeć.

lacria

Dokładnie! Takiego filmu nie można przegapić! Szkoda, że ginie wśród amerykańskiej komerchy i tak mało osób o nim słyszało, no ale może wejdą na tą stronką i się dadzą przekonać, że warto.

lacria

Nic dodać, nic ująć. Mnie osobiście podobał się bardziej niż Miasto Boga, ale każdy lubi co innego. Dla mnie Elitarni byli bardziej mroczni i z klimatem, jeszcze po wyjściu myślałam o tym filmie. Dla mnie jak najbardziej duży plus

lacria

Widziałem i również polecam! Elitarni to dobre kino, może miejscami zbyt dosadne, ale jednak bardzo prawdziwe.

lacria

Dobry film. Mam nadzieję, że więcej ludzi tu wejdzie i przeczyta te komentarze, a następnie uda się do kina póki jeszcze grają. Naprawdę warto!

ocenił(a) film na 9
florina20

Mnie też zmiażdżył. Polecam ściągnąć soundtrack. Zwarta akcja, masa emocji. To nie jest typowe kino akcji, bardziej dramat społeczny. Wyraziste postaci Matiasa, Neto i Nascimento. Cud, miód i orzeszki. Zakochałem się w brazylijskim kinie.

dragonfly

No muzyka naprawdę tworzy klimat tego filmu, super dobrana. W ogóle spoko film, dobrze dobrani aktorzy też są plusem, a już na pewno ten co grał Nascimento.