Wspaniałe kino ukazujące realia biednych slumsów, dealerów narkotykowych oraz grupy osób, która próbuje coś z tym zrobić. Obraz w pełni zasłużył na nagrodę przyznaną mu w tym roku. Polecam!
Te realia...czasami aż trudno było uwierzyć, że to wszystko jest prawdziwe (bądźmy szczerzy - raczej niewiele się zmieniło). Elitarni zrobili na mnie wrażenie. Rzadko zdarza mi się być wręcz oszołomionym filmem, a w tym przypadku tak jest.
Krótko mówiąc film jest dobry, a nawet bardzo dobry. Jeden z lepszych filmów sensacyjnych jakie ostatnio widziałam, choć trochę za dużo przemocy jak dla mnie :) Bardzo dobrze nakręcony, nie ma scen nudnych. Polecam.
Nie żadne telenowele, ale brazylijskie filmy sensacyjne będą rządzić światem!! Elitarni są genialni, polecam wszystkim!
Muszę się zgodzić bo przecież jedynymi produkcjami brazylijskimi to telenowele, z których wszyscy się śmieją, a tu nagle taki film jak Elitarni który przełamuje wszystkie stereotypy. Gratulacje dla tego filmu!
Ja również przyłaczę się do pochwał na temat Elitarnych. Przyznaję, że troszkę nie dowierzałam waszym komentarzom :P no ale wybrałam się do kina i jestem jak najbardziej na TAK! Dobry film, w sumie bardzo w amerykańskim stylu (policja, gangsterzy), choć nie ma w nim typowego dla hollywood patosu. Po prostu samo życie. Dla mnie 9/10.