PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298778}
5,3 490  ocen
5,3 10 1 490
End of the Line
powrót do forum filmu End of the Line

ale nie jest aż tak genialny jak czytałem. Już na samym początku film mnie naprawdę porządnie wystraszył. tania sztuczka? co z tego? w sumie, żeby kogoś wystraszyć potrzebna jest tania sztuczka, co innego, żeby się bać. przyznam, że z początku prawie się bałem,. tzn był porządny niepokój i pytanie: "co się stanie?" [nie czytałem nic o fabule, tak zawsze się lepiej ogląda horror].
budżet filmu podobno nie był wysoki, ale wcale tego nie widać, film wygląda naprawdę dobrze, spokojnie mógłby wejść u nas do kina. trzyma poziom inny horrorów o podobnym miejscu akcji, ktróe doczekały się znacznie szerszej dystrybucji : "creep" i "midnight meat train". w sumie jest chyba nawet troszkę lepszy.
tak więc jak mówiłem jest suspens, jest strach, jest trochę gore, jest też niezła obsada, choć oczywiście nie matu powalających kreacji, jest po prostu przyzwoicie jak na horror. fabuła jest oryginalna i bardzo ciekawa, a najlepiej jest nie czytać o niej nic przed seansem. zakończenie jest dziwne, ale w sumie ok. pomimo iż film mógłby być naprawdę za*ebisty, jest "tylko" dobry. tzn druga połowa filmu jest fajna, ale już nie dostarcza takich emocji jak pierwsza. szkoda, ale tak gorąco polecam ten film fanom gatunku, czyli na pewno nie ludziom którzy co drugi film nazywają dnem i twierdza ,że dziś już nie ma dobrych horrorów. ode mnie 7,2934765/10 bo ciężko mi się zdecydować :D