PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464822}
7,1 454  oceny
7,1 10 1 454
Endgame: Blueprint for Global Enslavement
powrót do forum filmu Endgame: Blueprint for Global Enslavement

Dobry dokument...

ocenił(a) film na 9

Odważny film. Zbyt wiele elementów pasuje do tej parszywej układanki...

użytkownik usunięty
bolo84

Szkoda tylko, że film, oprócz kolejnych teorii spiskowych, nie podaje żadnych sensownych argumentów na ich poparcie.

ocenił(a) film na 1

Dokładnie. Ten film to zlepek nie potwierdzonych w żaden sposób spekulacji + kilka całkowicie idiotycznych tez zbyt głupich nawet dla gimnazjalisty (jak choćby rzekomy brak przyczyn wybuchu I wojny światowej - wszystko ustawili bankierzy, szkoda że twórcy nie uczęszczali na historie bo by wiedzieli o wrogich sojuszach, dążeniu do przejęcia "kolonialnego tortu' przez Niemców, rywalizacji Austro-Węgier i Rosji o Bałkany, chęć zastopowania gospodarczej dominacji Niemiec przez Francję itd...)

ocenił(a) film na 10

Tu masz jeden z dowodów: wypowiedź Teda Turnera, który otwarcie mówi o ograniczeniu populacji ludzkiej do 1 mld osób. To bardzo zamożny i wpływowy człowiek, który nie robi żartów ze swoich wypowiedzi (wie co mówi). A cóż to oznacza? Po krrótce: eksterminacja na wielką skalę: http://www.lifesitenews.com/news/archive//ldn/2008/apr/08040306

użytkownik usunięty
Hilton

Z artykułu wynika, że on chciałby wprowadzić to metodą pokojową - 1-2 dzieci w rodzinie jako decyzja ludzi.

ocenił(a) film na 10

Oficjalnie na pewno :) Przecież nie powiedzą wprost. Hitler tez nie mówił. Rak zbiera coraz większe żniwo. Popatrz wokół siebie. Szczepionki, zatruta żywność, woda. Wiele czynników robi (zrobi) swoje. Poza tym czynnik ekonomiczny. Myślę, że to jest planowe. Każdy ma prawo do własnego zdania. Musisz wiedzieć, że niektórzy na samej górze traktują ludzi jak szczury, myszy lub nawet gorzej. Słyszałem nawet wypowiedź pewnego bardzo wysoko postawionego krawaciarza utrzymaną tym klimacie. Nie wierzysz - twoja sprawa. Ja wiem swoje, bo co nieco słyszałem (radio), wiele widziałem (filmy), trochę czytałem. Są ludzie, którzy Ciebie i mnie traktują jak ścierwo. Im szybciej to zrozumiesz, tym lepiej dla ciebie. Jakie mamy wyjście? Niezależność finansowa (praca na własny rachunek) , w miarę możliwości hodowla własnej żywności (z czym już walczą w takich krajach jak Stany), zaawansowane systemy filtrowania wody, może własne ujęcia wody, nieszczepienie się etc. Do przemyślenia. Mam na uwadze twoje dobro, choć wiem, że do niektórych nic nie trafi. Przejrzą dopiero wówczas, jak czołg będzie przejeżdżał po ich głowie". Tyle, że to już za późno. Pozdrawiam w ten zimy dzień.

użytkownik usunięty
Hilton

Nie jestem wielkim fanem teorii spiskowych, ale fajnie, że się o mnie martwisz:)

ocenił(a) film na 10

Miło, że z kulturą odpisałeś. Pozdrawiam jeszcze raz. Jeśli chodzi o spiski i intrygi to były one od wieków i nie przeminą. Taki jest świat, tacy są ludzie - pełni słabości. Niestety. Jak się można przed tym zabezpieczyć. Myśleć, przewidywać, nie być naiwnym, nie dawać się wykorzystywać - w miarę możliwości oczywiście. Ja również nie jestem fanem teorii spiskowych, choć zdaję sobie sprawę, że spiski, intrygo to chleb powszedni tego świata. Wystarczy zainteresować się historią jakiegokolwiek kraju, żeby to dostrzec.

bolo84

nie słuchaj ich - pierd..olą głupoty- film daje do myślenia , zadaje trudne pytania i wyciaga jeszcze więcej brudów na światło dzienne - to oczywiście jest jeden ze słabszych filmów tego typu - jest ich o wiele więcej rożnych producentów filmowych

SKAMANDRYT

Zechciałbyś wymienić te "lepsze". Dzięki z góry.

1wojtas

jesteś komunistą ?? - niestety żaden z tych filmów i tak do Ciebie nie przemowi bo jesteś z gory ograniczony ideologicznie ( twój awatar ) - co do chrześcijanizmu to: osobiście pierd//ole kościół pseudo chrześcijański rzymsko katolicki i jego przekręty finansowe , morderstwa w średniowieczu , pyche , nieumiarkowanie , cudzołożenie , czynienie drugiemu co innym niemiłe ( pedofilię ) , złodziejstwo , kłamstwo [ zatajanie prawdy ] - koścół jako instytucja chrześcijańska jest dla większości ludzi już skończony - ale trzeba sobie zadać pytanie czemu? - otórz to oszuści bo ich poczynania i sposób życia na przestrzeni wieków nie ma nic wspólnego z ideologią chrześcijanizmu ( Biblia - nowy testament - J.Chrystus - który prawdopodobnie został wymyslony ale sama ideologia jako taka przecież nie jest zła , tak jak i 10 przykazań Zydów nie są przecież złe - bo nie czynią , poprzez ich przestrzeganie zła , a nawet i na odwrot , czyli dobro - problem leży w tym , że w tamtych czasach [,,Chrystusowych,,] większość ludzi było niepiśmiennych i nie umieli czytac a jedynym sposobem by ich zjednoczyć przeciwko ZŁYM rządom [ bezlitosnych , barbarzyńskich Rzymian i skorumpowanych równie bezlitosnych i śmierdząco bogatych Żydów ] było zjednoczenie porzez ideologię wiary ) - tak więc twój awatar znaczy dla mnie tyle samo jakbyś walnął sobie sfastyke ( eksterminacja Zydów ) , albo sierp i młot ( eksterminacja głodowa ) , albo sadama husaina ( eksterminacja ludności cywilnej swojego kraju ) , albo Kim Dzong Ila ( nieustająca eksterminacja ludności swojego kraju i represjonowanie ) , albo itp... ( multum jest takich pieknych ideologii , które kończą się eksterminacją opozycji ideologicznej ) - więc twój przekreślony krzyż jest anty - chrześcijański [ideologicznie] to tak jakbys stal za eksterminacją chrzescijan ( którzy w czasach ,,pochrystusowych,, byli wybijani przez Rzymian i Zydów - czy to nie była eksterminacja , ludobujstwo , zwał to jak zwał ...? ) - przeczytałeś kiedys Biblię od deski do deski albo Koran by nie musiec polegać na zdaniu ludzi , sprzedających na codzień kłamliwą propagandę - albo może czytaleś Platona lub Marksa ?? - wiesz wogóle czym jest komunizm ?? - ,,Komunizm opierał się na systemie poglądów głoszących program całkowitego zniesienia ucisku i wyzysku społecznego, postulujący powszechność, równość i sprawiedliwość społeczną oraz zbudowanie społeczeństwa bezklasowego opartego na społecznej kontroli gospodarki, własności środków produkcji i sprawiedliwym podziale dóbr,, - z tego wynika że każdy ma mieć po równo [ czy sprzątaczka może zarabiać tyle co lekarz ?? ] - dziwie się , że współcześni komuniści są tak otwarci i tolerancyjni dal gejów a nie potrafią utolerancyjnić się na Boga , który jako taki ( nie ważne czy chrześcijański , buddyjski , zydowski , muzułmański ) może istnieć zarówna jak i metafizyka - te ideologie nie są złe lecz poje..bani ludzie nie czytają a potem inni , którzy chcą dojść d wladzy przeinterpretowywują te ideologie na własną korzyść i ogłaszają się jedynymi instytucjami posiadającymi wyłączność na ich interpretacje i ustanowienia prawne - a reszta bydła w to wierzy co im taki tusk , busz , obama , komorowski , kaczynski , palikot , wałesa , kwaśniewski , i wiele wiele innych powie - trzeba mieć własny rozum i z niego korzystać.

SKAMANDRYT

Skamandryt dzięki za tytuły. Jednak zagalopowałeś się trochę kolego w swoich założeniach odnośnie "mojej ograniczoności". Mimo, że mam lewicowe poglądy (Tolerancja przede wszystkim , to brzydzę się zarówno skrajną lewicą jak i prawicą, komunizmem, faszyzmem, polityką czy wiarą katolicką. Po prostu nie cierpię nietolerancji, kłamstwa, indoktrynacji, obłudy, hipokryzji, agresji i wyzysku słabszych przez ludzi związanych z lub akceptujących wyżej wymienione pojęcia. Mój awatar dotyczy raczej kościoła i jego wyznawców a nie religii katolickiej (która w założeniach jest bardzo piękna, jak każda inna) gdyż poznałem ją całkiem dobrze wraz z jej realiami (wieloletnie, trzeźwe spojrzenie na wiarę katolicką z boku) , nie twierdzę że nie ma boga, ale nie jest nim ten jedyny i niepowtarzalny "Bóg w trójcy jedyny prawdziwy". Poza tym obierając takiego awatara, moim zamiarem była prowokacja. Najczęściej ludzie odpowiadają na nią agresją i niezrozumieniem. No bo przecież gdy ktoś zagraża mojej wierze, bóg wybaczy mi jad i nienawiść, która wysączę na tego"komucha-pomiot szatana". Z reguły nie wdaję się w polemikę, ale szanuję cię za to, że mi odpisałeś, dlatego naskrobałem tych parę słów :)

1wojtas

rozumiem - lecz musisz mieć świadomość , że Twój awatar i treść jaką chcesz nim przekazać może zostać błędnie zinterpretowana - czyli nie tak jak Ty to zamierzyłeś - przekreslając symbol Chrześcijanizmu - krzyż - nie pokazujesz niechęci tylko do samego kościoła ale i do całej ideologi , i Chrystusa - i ja , i pewnie wielu przedemną tak to odczytali - nie dziw się , że znaki , które wysylasz są błędnie odczytywane skoro są nieprecyzyjne. Jak masz namyśli kościół to powinieneś umieścić przekreślony kształt kościoła albo księdza - co do symboliki krzyża w sejmie - to uważam , że powinno być głosowanie sejmowe - a jeśliby to nie dało jakiejś znacznej przewagi - to zawsze pozostaje referendum - moznaby poddać głosowaniu kilka istotnych problemow w w tym samym czasie: ACTA, krzyż , grób Kaczyńskich, reforma edukacji dla 6-cio latków , itp... - mozna byłoby zebrać do kupy i zorganizować jedno referendum do wszystkich. - takie jest moje zdanie - p.s. miłego oglądania

1wojtas

poszukaj filmów o NWO i tyle

1wojtas

- wezwanie do przebudzenia
- zeitgeist cz.1,2,3,
- loose change cz.1,2
- korporacyjna żywność
- 5 krokow do tyranii
- swiat według monsanto
- wiara czyni czuba
- orwel przewraca się w grobie
- inside job
- the money masters
- fotograf wojenny
- dr. Piotr Bein - Youtube - szczepionki , fukushima
- the soviet story
- list z polski
- niewidzialne imperium

1wojtas

a tu masz jeszcze ciekawy link:

http://www.zbawienie.com/washington.htm

- oczywiście wszystko można sprawdzić na google maps co do metra
pozdrawiam i miłej lektórki :)

ocenił(a) film na 9
bolo84

Bardzo dobrze napisany temat, bolo84, bez zbędnych ideologii - za dużo tu pasuje, za mało oficjalnych odpowiedzi, za dużo agresji wśród ukrywających się, a większość rzeczy jest potwierdzona i oficjalna, tylko ludzie nie potrafią wyciągać wniosków.