Ileż można oglądać i męczyć ludzi bajką, która powinna zakończyć się na tylko dwóch częściach?? Jedynka i dwójka to niesamowite bajki, które na długo wpisały się w historię filmów nie tylko dla dzieci.
Nawet Shreka zakończyli na czwórce :D
Ale Shrek 5 ma być w 2019. roku. Mnie się wszystkie 4 części Epoki podobały, piątka może najmniej, ale i tak miałem się z czego pośmiać. Wiem, że twórcy mają pomysł na 6 część, więc już nie mogę się doczekać. Liczę tylko na to, że 5 zbierze odpowiednią ilość pieniędzy, by twórcy skusili się na sequel :)
Po prostu przestań oglądać. Co ci zależy. Boli cię to że powstają filmy, które przestały ci się podobać? Nie powiem - Mocne Uderzenie, to najsłabsza część, ale myślę, że po miażdżących recenzjach, twórcy będą próbowali naprawić swój błąd. Ja z czystej nostalgii pójdę na 6. Myślę że jednym z elementów sukcesu Epoki, po za świetnymi żartami, i świetnymi ripostami (nie uwzględniając 5 części) jest to, że ludzie, nawet dorośli (kiedy byłem w kinie, większość osób była w wieku 15-18 lat) czują sentyment do tej serii, która ma już dobre 14 lat :) Nie wiem, ale gdy byłem jeszcze małym chłopcem pierwszym filmem z serii, jaki obejrzałem w kinie była właśnie Era Dinozaurów. Ta seria, ciągle mi się kojarzy z wakacjami. Cieszyłem się gdy wyszła 4 część, i jak dla mnie utrzymywała poziom. Większość żartów, była naprawdę dobra. W 5 natomiast zaczęło już zgrzytać. Ale mimo to, z chęcią zobaczę 6, tak samo jak z chęcią zobaczę Shreka 5. Przyznam ci jednak rację, co do Shreka, że najlepsze są 2 pierwsze części. Nic dziwnego, wyreżyserował je Adamson, a jego filmy mają bardzo specyficzny, fantastyczny klimat.