PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106112}

Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Ice Age 2: The Meltdown
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207521
6,3 43 krytyków
Epoka lodowcowa 2: Odwilż
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Ten film byl po prostu nudny! Pod koniec oglądałam go przewijając! Jedyny fajny motyw z EL2 to jak ta Mamucica udaje oposa... A jedynka byla cala zerznięta ze Shreka! W pewnym momencie myślałam ze oglądam Shreka....

ocenił(a) film na 2
owieczka132

Szkoda że zrobili drugą część naprawdę dobrego Filmu. EL2 To po prostu idiotyczna bajka dla dzieci, nudna, prosta i bez najmniejszego sensu. NIe chciałbym tego oglądać drugi raz, nawet jako 2 latek.

ocenił(a) film na 10
Grimed

moze po prostu gustujesz w innego typu filmach, mnie sie bardzo podobal i uwazam, ze jest rownie dobry jak poprzednia czesc
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
owieczka132

No Własnie Jest Dość Fajny :P A Najlepsze Są Oposy i Te Mały co Goni Zatym Orzeszkiem Hahaha Zalekwa:D:D 8/10 =D

owieczka132

pewnie kod da vinci nie był nudny albo godziny, naprawdę porywające kino

ocenił(a) film na 8
owieczka132

...ależ Owieczko, mów za siebie :) Dla mnie dwójka równie udana jak jedynka, kupa dobrej zabawy, poza tym oglądałem w kinie, a Ty prawdopodobnie z Divixa w domciu i tutaj widać nieszanowanie produktu, który ma się za darmo (vide przewijanie), smutna prawda :/ Aha, nie wiem w którym momencie mamy tutaj podobieństwa do Shreka, ja nie widzę kompletnie żadnych!

ocenił(a) film na 10
DPlonski

Zgadzam sie z Toba. Dwojka jest bardzo dobra, moze troszeczke gorsza od jedynki ale ogladajac ja bardzo dobrze sie bawilem. Mimo ze shrek byl pierwszy [boom na bajki tego typu -wiecie o co chodzi] mi bardziej podoba sie epoka lodowcowa. Jakbym mial wybierac pomiedzy Shrekiem 1 i 2 a Epoka 1 i 2 to wybralbym Epoke Lodowcowa. To jest moje zdanie. Ogolnie uwazam ze wszystkie wymienione przezemnie filmy sa swietne. Dziekuje.

kamil_d444

zeby shreka podbijac do epoki?? chyba pacanie z ksieżyca spadłeś... masz 3 lata?

colagio

A co to wszystkim musi się bardziej podobać Shrek?? A jak nie to pacan?? Nie powiem, kto tu bardziej pasuje na 3 latka. Dorośli potrafia uszanować zadanie innych.

ocenił(a) film na 10
colagio

Czlowieku sa gusta, ja wyrazam tylko swoje zdanie. Wiem ze shrek jest 'pierwszy' w bajkach 'robionych komputerowo' ale mi bardziej podoba sie epoka czesc pierwsza i druga. Smiesza mnie ludzie ktorzy wyzywaja od debili ludzi ktorym nie podoba sie to co im. To tylko film, wiec wyluzuj kolego, ciesz sie shrekiem a ja bede dobrze sie bawil ogladajac epoke.
Pozdrawiam.

colagio

Moim zdaniem "Epoka"1 czy 2 jest najlepszą bajka jaką przyszło mi oglądać. "Shrek" nie jest zły, ale za nim wogóle nie przepadam. Byłam na obydwóch częściach "Epoki" w kinie i to jest bez porównania inne doświadczenie niż oglądanie w domu czy to na kompie czy na dvd.

Pewnie mi teraz coś napiszesz, że nie lubie "Shreka" tak jak ty.

LillyR_

P.S ten post był do colagio

Pozdro!!!!!!

ocenił(a) film na 10
LillyR_

Lubie obie bajki, ale gdybym mial wybierac i porownywac to wole epoke lodowcowa. Odpowiedzialem na Twoj post, poprostu.

ocenił(a) film na 10
colagio

I jeszcze jedno epoka podoba mi sie bardziej poniewaz ma piekniejsza muzyke, przekazuje wartosci takie jak przyjazn, poswiecenie, rodzina, milosc. Shrek tez to przekazuje ale epoka jaby 'bardziej', wiecej jest dramaturgii. A w bajce o to chodzi zeby przekazac te 'proste' wartosci, ktore sa wg mnie najwazniejsze. Jezezeli ty szukasz tylko smiechu i komedi to shrek jest napewno lepszy, ale ja szukam czegos wiecej, przekazane w bardziej oczywisty sposob i dlatego wole epoke lodowcowa. Dlatego daje 10 czesci pierwszej i drugiej.

ocenił(a) film na 4
owieczka132

oby jak najmniej takich osob oddawalo swoje glosy...

owieczka132

mi sie bajeczka podobała:D Dużo lepsza była 1 częsć,ale na ta narzekać nie można,ale stary skad ty wziełeś shreka!!Może znalazłeś jakiś motyw z wladcy pierścieni,albo terminatora??

owieczka132

Musze przeprosić!!źle przeczytałem!!Fakt w jedynce było dużo motywów ze shreka(SORKI WIELKIE!!!),ale ice age one to i tak wymiatacz:D:D