PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106112}

Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Ice Age 2: The Meltdown
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207521
6,3 43 krytyków
Epoka lodowcowa 2: Odwilż
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Ciekawi mnie, jakie są wasze ulubione animacje. Ja bardzo lubie filmy animowane i uważam, że są niedocenione. Wkurza mnie jak ktoś widzi animację i mówi: "O to baja dla dzieci" Animacja jest tylko rodzajem techniki a o filmie decyduje historia, którą przedstawia. Ja najbardziej lubię "Miasteczko Halloween" mistrza Tima Burtona ale też np. "Potwory i spółka" czy właśnie "Epokę Lodowcową". Świetne śą też animacje Japońskie jak "Ruchomy zamek Hauru" czy "Spirited Away"

ocenił(a) film na 10
Florence___

Dlamnie to przedstawia się to w takim rankingu animacji komputerowych:
1.SHREK
2.SHREK 2
3.TOY STORY
4.INIEMAMOCNI
5.KURCZAK MAŁY
6.MADAGASKAR
7.epoka lodowcowa
8.gdzie jest NEMO
9.Mrówka Z
10.GNIJĄCA PANNA MŁODA
11.RYBKI Z FERAJNY
12.DAWNO TEMU W TRAWIE
13.POTWORY I SPÓŁkA
14.TOY STORY2
15.Wallace i gromit klątwa królika
16.szeregowiec dolot
17.ROBOTY
18.CZERWONY KAPTUREK
19.DINOZAUR
20.EKSPRES POLARNY

patryks83

a dla mnie

1.Czerwony Kapturek
2.Madagaskar
3.Gdzie jest Nemo
4.Potwory i s-ka
5.Miasteczko Haloween
6.Shrek
7.Toy Story 2
8.Toy Story
9.Mrówka Z
10.Klątwa Królika
11.Gnijąca Panna Młoda
12.Iniemamocni
13.Dawno temu w Trawie

i tak dalej ale i tak nic nie może być gorsze od Pinokio:Przygoda w Przyszłości

ocenił(a) film na 10
Florence___

Epoka lodowcowa
Potwory i spółka
Filmy z Kaczorem Donaldem
Smerfy

ocenił(a) film na 6
Florence___

Obie części Shreka i Czerwony Kapturek: Prawdziwa Historia maja u mnie pierwsze miejsce. Nizej jest Epoka Lodowcowa i Szeregowiec Dolot, a jeszcze o oczko nizej Madagaskar. Kurczak Mały z kolei mi nie podszedl, bo to chyba jednak bardziej film dla dzieci (i tylko dla dzieci). Innych takich filmow chyba nie ogladalem.

Burtona bym do tego nie mieszal bo to zupelnie inna klasa, ale "Gnijaca Panna Mloda" bardzo mi sie podobala.

ocenił(a) film na 6
____16

aha... gdybysmy mieli rozszerzyc kategorie o seriale nie ograniczajac sie do filmow kinowych to moim zdaniem wymiata South Park i Beavis&Butt-head :)

ocenił(a) film na 8
____16

1. Rybki z ferajny
2. Madagaskar
3. Kurczak Mały
4. Epoka Lodowcowa
5. Król Lew
6. Shrek
7. Gdzie jest Nemo

____16

dla mnie zdecydowanie:
madagaskar
epoka lodowcowa
szeregowiec dolot
kurczak maly
gdzie jest nemo
shrek

atak na marginesie to uwazam ze moze i sa to bajki dla dzieci ale nie zawsze dzieci je rozumieja (bo w wiekszosci niosa za soba przekaz ktorego dzieci nie dostrzega) a poza tym ogladanie takiego filmu animowanego to rowniez swietna zabawa i swego rodzaju powrot do dziecinstwa, w swiat zabawy:D:D:D
pozdrwawiam!!:)

sulka14

Nie zgadzam się że dzieci nie rozumieją przekazu filmu. Mogą nie rozumieć takiego z deko ironicznego humoru (jaki prezentuje cudowny mamut Manfred:)). Ale wiem że jak mojej małej kuzynce puściłam epokę 1, to bardzo się wzruszyła i wczuła w film. Ale to potrafią tylko dziewczynki bo do małych chłopców przemawiają wybuchy i efektowna akcja. (wiem, wiem feministyczne i wogóle ale taka jest prawda - potwierdzone licznymi obserwacjami)

Lingerie

to zalezy, jestem facetem i mam juz ponad 20 lat i rowniez łezka poleciala na Epoce Lodowcowej 1 :) i lubie ogladac filmy animowane, wczoraj bylem w kinie na drugiej czesci i rownie dobrze mi sie podobala jak pierwsza :P

Florence___

Potowry i Spółka
Madagaskar
Shrek i Shrek 2
Dawno temu w trawie...

ocenił(a) film na 8
pauleczkaaaa

1. Shrek 2
2. Epoka lodowcowa
3. Shrek
4. Gdzie jest Nemo
5. Iniemamocni
6. Toy Story 2
7. Potwory i Spułka
8. Toy Story
9. Rybki z Ferajny
10. Czerwony Kapturek

Podobał mi się też Dinozaur i kurczak mały. Według mnie Roboty są fatalne, właściwie jest to jedyny film animowany który mi się nie podobał. Co do Madagaskaru to mi się podobał ale jet gorszy od filmów z pierwszej dziesiątki.

Filmy animowane których nie widziałem to: Dawno temu w trawie, Mrówka Z, Ekspres polarny, Szeregowiec dolot i magiczna Karuzela. Napewno sąjeszcze jakieś ale nie było ich w polskich kinach.

Jeśli uznać że liczą się także Filmy rysunkowe to za Shrekiem postawił bym Lilo i Stich, tylko szkoda że Lilo i stich 2 było takie głupie i wymuszone.

ocenił(a) film na 8
Stefan_Mirecki

Właściwie to filmy Burtona nie powinny się liczyć jako bajki.

ocenił(a) film na 8
Florence___

1. Epoka Lodowcowa
2. Shrek
3. Shrek 2
4. Gdzie jest Nemo
5. Garfield

POPO

wogole ,,bajka'' to takie bezsensowne okreslenie bo film tez moze byc bajka:). jak juz to film animowany. lord co miales na mysli mowiAC ze filmy Burtona to nie ,,bajki''

dla mnie tak;
Miasteczko Halloween, Gnijaca, South PARK, CZESCI Wallace i Gromita, Hauru, Krol Lew(czemu nikt nie wypisal) Alladyn ale barzo dwano temu i tez nie pamietam... a tak wogole czemu nikt nie wypisuje bajek rysowanych tylko komputerowe?? nikt nie potrafi doscienic rysunku czy jak??

ocenił(a) film na 6
szczawik151

Moze dlatego, ze rzadko kiedy filmy w konwencji "dla dzieci" z humorem dla doroslych sa rysowane... swiat zdobywaja jednak animacje komputerowe, na ktore moda nastala chyba po pierwszej czesci Shreka, a mam wrazenie ze o takich filmach tutaj rozmawiamy, nie o filmach typowo dla dzieci.

ocenił(a) film na 10
____16

Poprawka:
1.SHREK
2.SHREK 2
3.TOY STORY
4.Epoka lodowcowa 2
5.INIEMAMOCNI
6.KURCZAK MAŁY
7.MADAGASKAR
8.epoka lodowcowa
9.gdzie jest NEMO
10.Mrówka Z
11.GNIJĄCA PANNA MŁODA
12.RYBKI Z FERAJNY
13.DAWNO TEMU W TRAWIE
14.POTWORY I SPÓŁkA
15.TOY STORY2
16.Wallace i gromit klątwa królika
17.szeregowiec dolot
18.ROBOTY
19.CZERWONY KAPTUREK
21.DINOZAUR
22.EKSPRES POLARNY

ocenił(a) film na 8
patryks83

1.Ghost in the shel
2.Ghost in the shel: Innocence
3.Shrek
4.Akira
5.Animatrix
6.Epoka Lodowcowa
7.Katedra
8.Czerwony Kapturek: Prawdziwa Historia
9.Madagaskar
10.Spirited Away

Melkor

ja tam ubustwiam Trio z Belleville, po prostu mistrzowski;D no i tego samego rezysera tyle ze krótkometrazowy Starsza pani i gołębie, no i wiadomo Król Lew- klasyka, a z tych odcinkowych to Muminki;)

Florence___

Dla mnie zdecydowanie król lew, król lew...i mówiłem to już-KRÓL LEW!!!Nie ma lepszego filmu animowanego!!!No jeszcze jest Dragonball ale to już całkiem inna tematyka!

FCB21

plejades jesli uwazasz tak piekne filmy jak ,,krol lew, miasteczko halloween, ZAmek Hauru czy Mustang z Dzikiej Doliny za bajki dla dzieci tylklo dlatego ze nie prezentuja debilnego(choc smiesznego) humory to zal mi ciebie. tak nawiasem mowiac duzo ludzi chyba zapomnialo o ,,Mustangu;; - na mnie ten film zrobil spore wraznie(mioze dlatego ze ogladaelm w oryginalenj wersji z Mattem DAmonem

ocenił(a) film na 6
szczawik151

Rozumiem chlopczyku ze poczules sie urazony, bo nazwalem twoje ulubione filmy filmami dla dzieci? :) Nigdzie nie napisalem ze filmy takie jak np "Krol Lew" sa zle, ale rzeczywiscie sa to filmy bardziej dla dzieci, natomiast humor w bajkach robionych rowniez pod doroslego odbiorce jest dla ciebie "debilny" byc moze dlatego ze go po prostu nie rozumiesz. Ogladaj dalej filmy na twoim poziomie (dla dzieci) i daj innym ogladac takie, ktore im odpowiadaja a swoje niezwykle mądre sondy o tym kto zasluguje na zal a kto nie zachowaj dla siebie.

p.s. zamek Hauru to anime i nie powinien byc wymieniany obok filmow, o ktorych tutaj rozmawiamy, podobnie z reszta jak Ghost in the Shell bo to cos ZUPEŁNIE innego.

ocenił(a) film na 5
Florence___

Strasznie lubię oglądać animacje. I uważam, że niektóre wcale nie są dla dzieci. A teraz mój ranking.

MADAGASKAR
EPOKA LODOWCOWA
NOWE SZATY KRÓLA
PLANETA SKARBÓW
ATLANTYDA ZAGINIONY LĄD
SHREK
GDZIE JEST NEMO
NIEZWYKŁA PRZYGODA KUBUSIA PUCHATKA
DINOZAUR
MUSTANG Z DZIKIEJ DOLINY
DAWNO TEMU W TRAWIE
TOY STORY
MRÓWKA Z

Natomiast całkowicie nie podszedł mi Shrek 2. Ledwo się na nim uśmiechałam, podczas, gdy na Madagaskarze zagłuszałam dialogi salwami śmiechu :P.