PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106112}

Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Ice Age 2: The Meltdown
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207521
6,3 43 krytyków
Epoka lodowcowa 2: Odwilż
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 2: Odwilż

Wczoraj byłem na nim w kinie. Niestety rozczarowanie. To zwykła bajka dla dzieci (podobnie jak Madagascar). Co się stało z humorem z pierwszej części ??? Nawet nie będe porównywał go do Shreka bo obraziłbym twórców tego zielonego gościa. Humor taki na siłę, że głowa boli. Fakt - uśmiechnąłem się pare razy, ale na film szedłem z przekonamiem że będe płakał ze śmiechu. Miało być więcej pseudowiewiórki i jest. Ale po co ?? Na początku jest naprawdę śmieszna, ale po 3 i 4 razie zaczyna być zwyczajnie nudna. Bez przerwy robi to samo i bardziej nudzi widza niz go bawi. Fabuła jest przerażająco infantylna i płytka.
Podsumowując, film jest raczej słaby , takie 5/10. Jak Ci się nie śpieszy to lepiej poczekaj na premierę DVD i wypożycz, a do kina idź na coś innego.

ocenił(a) film na 10
Lukas_43

heh..i zawsze znajdzie sie kilku takich co na wszystko beda nosem krecic i nie bedzie ich bawilo to co bawi setki innych.... widac roznice w guscie. wg mnie bardzo dobry film, humor na poziomie, ogolnie podobala mi sie bardziej 2 niz 1 ;]

Lukas_43

Wlasnie na tym polega bajka!!! Zazwyczaj ogladajac teraz bajki dorosli smieja sie z komizmu slownego a dzieci sytuacyjnego. ja bylam dzisiaj w kinie i wyszlam bardzo zadowolon, ubawilam sie niesamowicie... Wiewiora mialo byc wiecej i bylo, dla mnie to tez plus. Mnie odwilz nie rozczarowala. Zastanawiam sie czy nie byla lepsza niz jedynka... A shrek to inna historia i nie ma co porownywac do Epoki. Niech wroca bajki, ktore beda rozumialy tez dzici, a nie takie ktore sa w glownej mierze dla doroslych. Bylo kilka scen na ktorych prawie plakalam ze smiechu, m.in. element nawiazujacy do Poznaj mojego tate (Poznaj moich rodzicow). Film godny polecenia. Nic a nic sie nie zawiodlam, choc niektorym moze sie wydawac infaltylny, ale to przeciez bajka i niech zdaja sobie sprawe na jaki gatunek sie wybieraja... Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Lukas_43

Dla mnie to był bardzo zabawny film ... jedynka była mniej śmieszna... mniej śmiesznych tekstów i takich tam ... w 2 był humor za huumorem.. ale to zależy od gustu..

Kaniusia

Naprawde nie rozumiem co Wam się w tym filmie mogło podobać ?? :/ Poza motywem "Poznaj moich rodziców" nie było tam nic co by mi utkwiło w pamięci. Żart za żartem ? Hahahahaha.....w którym momencie ?

Lukas_43

Naprawdę juz wiemy, że film Ci się nie podobał.
Wszystkie momenty, które śmieszą w filmie i które wymienić mogłaby niejedna osoba Tobie się nie podobały.
OK, wiemy juz to.
Pozdrawiam

Lukas_43

rany zupelnie zgadzam sie z lukasem to bylo straszne rozczarowanie strata czasu i kasy lepiej nie iśc na ten film

tamarkkka

Też uważam, że fabuła była słabiutka :-/ OK - zgodzę się, że było momentami śmiesznie za sprawą komizmu słownego, ale ciągła wędrówka, pękanie lodu, ratunek i tak wkółko to już nudziło :| Śmieszyły mnie jedynie postacie - Leniwiec, wiewióra z orzeszkiem, Zdzichu ze Stefanem (czy Staśkiem? ;) ) i gratulacje jedynie za pomysł ze zmutowaniem tych wszystkich zwierzaków. Podobało mi się na samym początku - im dlużej trwał tym bardziej nudził :-/

ocenił(a) film na 4
marta313

To praweda. Odwilz jest pozabwiona ciekawej fabuły i nudna jak flaki z olejem.