sadze ze nie warto isc na to do kina kiedy jest sie osoba powyzej tak na moje oko 15 lat, film oczywiscie smieszny, ale do shreka to nie ten poziom. Musze przyznac ze przez cale siedzenie w kinie usmialem sie tylko 3 razy,a na shreku smialem sie przez caly czas. zarty bardzo familijne bez zadnych podtekstow, jedyne co z becikowym wyskoczyli a to bylo bezsensu i pokazalo glupote tego filmu. ja rozumiem ze film dla dzieci bo na sali to bylo istne przedszkole i ciagly gwar malych dzieci dlatego juz po 15 min uznalem ze pomylilem filmy. TYLKO DLA RODZIN Z MALYMI DZIECMI !!!!
Ja mam dużo ponad 15 lat a film mi się podobał. Dziecka też jeszcze nie mam. Powiem nawet, że jak dla mnie to bajka jest raczej skierowana do młodzieży :) I nie porównuj każdej bajki do Shreka, bo Epoka jest zupełnie inna i powinno się ją porównywać w swojej kategorii. Skoro nie rozumiesz żartów typu "becikowe" to już twój problem... Pozdrawiam
Ja mam juz ponad 20 lat, a tez mi sie podobal, a dziecka nie mam :P Wiec pisz za siebie, a nie za wszystkich ;) Każdy ma swój gust.
;/ kolejna odpowiedz- a czy ja pisalem za ciebie, NIE!!! wyrazilem tylko swoj poglad!!
hehhe, dobre!! z mojej strony "becikowe" bylo poiwedziane z ironia, a Ty tego tez nie zrozumiales/as (NIESTETY;/) a wogole zart z becikowym byl bardzo pusty i dlatego okreslil poziom tej bajki, czlowiek odpowiedzialny za dialogi w polskiej wersji tego filmu najwidoczniej nie mial juz zadnych innych pomyslow.! w skrocie wogole nie ORYGINALNIE!!!!!
Nie zgadzam sie ze szkoda 16 zl... u mnie kosztowal bilet 15 zl i mowie wam ze nawet 15 szkoda dawac. Film jest.. fajny. Ale na dzisiejsze czasy to jest za malo. Obejrzec na komputerze: TAK. obejrzec w kinie: NIE. to wszystko juz bylo. dubbing do pupy (nie liczac Cezarego Pazury w roli Sida). Jeszcze to spiewanie sepow.. poczulem sie jak na typowej bajce do lat 8 :/
A szanowny kolega ile skończył lat? 12? Dubbing jak poprzedni, plus ten akcent polski,czyli "becikowe". Chcialem tez zauważyc że film jest skierowany GŁÓWNIE do dzieci, więc normalne że śpiewy są ,itp. Przypominam bajki/filmy Król Lew, Pocahontas, no i wiecznie wspominany jako wzór( co wg. mnie jest błędem) Shrek. Wszyskie Twoje opinie są na tym forum są negatywne jeśli chodzi o film.
P.S w stolicy bilet kosztował(Cinema-city) 14zł- taniej :)))))
Ja zapłaciłem 13 i to w sobotkę a nie dzień powszedni (karta widza w Feminie:) i nie żałuję. Również mam dużo powyżej piętnastki
w stolicy a konkretnie galeria mokotow( cinema-city) bilet kosztowal 16zl dla studenta, no moze ten dla dzieci byl juz tanszy, tak samo jak dzieci dostawaly przy wejsciu jajka nespodzianki, a ja nie :), ale to juz szczegol.
Co byś nie napisał większość i tak powie że śmieszne... cóż. Taśmowe amerykańskie produkcje mają powodzenie ale to akurat nie dziwne. Ja obejrzałem film na kompie ale że wiedziałem czego sie spodziewać to nie narzekam; prosty, głupi za to popularny :/
Zaczynam czegos nie rozumiec ... !!! ludzie chodza do kina na bajki a spodziewaja sie chyba jakiegos moralno - spolecznego uniesienia ...
TO BYLA BAJKA - BAJKI sa dla dzieci ! to ze SZREK wyskoczyl z kilkoma aluzjami do swiata doroslych (i filmow dla doroslych) nie znaczy ze teraz kolejne produkcje musza sie przescigac w wymyslaniu odniesien i wpaltywania w bajki textow dla doroslych tylko po to zeby dzieci siedzialy i patrzyly na kolorowe obrazki a rodzice przychodzacy z nimi smiali sie !
Epoka 2 jest fajna Bajka w ktorej jest wszysko co w bajce powinno byc, spiew, kolor, nieprzestrzeganie praw fizyki a takze spora dawka humoru i nawet ALUZJE sie pojawiaja (bo bez tego to juz chyba zyc sie nie da ehhh gdzie ten Krol Lew)
Dla mnie 2 byla lepsza od 1, a napewno miala wiecej humoru !
I bardzo slusznie ktos napisal to jest BAJKA DLA DZIECI!! dlatego podtrzymal moja teza ze film przeznaczony jest dla rodzicow z malymi dziecmi!
Tylko ze tej bajce zabrakło interesujacej historii, ciekawej fabuły, waznego przesłania,. A to bajki powinny miec. Epoka nr 1 to miała i dlatego jest super. Nar\tomiast dwójka to seria skeljonych na opak dowcipasów, które wcale nie sa smieszne.
Sorry. Popełniłeś głupstwo pisząc tak tutaj. Bo oczywiście wiesz, że ludzie obrzucają cię mięsem, bo masz inne zdanie... Nie ma to jak idiotyczna potrzeba popularności.
zwrot "becikowe" zapewne tez mial byc skierowany do najmlodszych? ciekawe ktore dziecko to zrozumialo... a i tak sie wszystkie smialy :|
ahh zapomnialem. polski tekst byl pisany przez kogos innego niz w czesci pierwszej. nazwiska nie pamietam. pusty humor.. ehhh no i ukonczylem 12.. a nawet 19 :|
wiele osob uwaza ze jezeli jedynka byla dobra to dwojka tez musi byc taka sama, bo jest to przeciez dalsza kontunuacja, ale z doswiadczenia mozemy uznac ze kolejne czesc dobrych filmow nie zawsze spelniaja nasze oczekiwania. tak samo dla mnie bylo i ztym filmem. Wielu z nas poprostu boi sie temu zaprzeczyc, ida za tlumem i za reklama. Nie chca aby ich nastawienie na wspanialy film nie bylo zwyklym rozczarowaniem. dlatego przezywaja wewnetrzne rozdarcie bo chca zeby film byl dobry, aten nie jest i pisza wbrew sobie.
film dla dzieci, smieszny nie jest, ale zrobiony w konwencji humorystycznej.!!!!
lol czlowieku co ty za farmazony wypisujesz :) "wewnetrzne rozdarcie" :D :D :D
Jest dokladnie odwrtotnie - zwykle ludzie oczekuja ze kontynuacja (jak to smiesznie nazwales "dalsza kontynuacja") bedzie gorsza od pierwowzoru i gdy tylko ich oczekiwania sie sprawdza to jada po filmie bez zadnych zahamowan. Gdy okazuje sie ze dwojka nie jest gorsza to zwykle sa mile zaskoczeni.
A odnosnie samego tematu: film rewelacyjny nie byl, ale moze byc jako material na odrobine rozrywki w kinie. Nie zgadzam sie ze jest dla dzieci bo humor dla starszych tez byl (w koncu to jeden z wielu kolejnych filmow w konwencji Shreka czyli cos dla dzieci i cos dla doroslych).
Ludzie, a kto wam powiedzial ze kolejna czesc filmu musi byc zrealizowana w tym samym stylu co pierwsza????? Jak 1 miala wiecej aluzji i odnosnikow do zycia doroslych, tak 2 jest bardziej dla dzieci. I bez sensu nastawiac sie na coklwiek idac na 2 czesc, bo jak wiadomo zawsze ludzie oczekuja za wiele. Ogladajac jakis film dopiero co wydany jestesmy zachwyceni itp., ale jak juz wyjdzie 2 czesc to zamiast uwazac to za cos zupelnie nowego i innego, my wolimy to porownywac do jedynki. Tak tak drodzy panstwo! Szczera prawda!