PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568225}

Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów

Ice Age: Continental Drift
2012
6,8 109 tys. ocen
6,8 10 1 108819
6,1 30 krytyków
Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów

Witam, wybieram się dzisiaj z bratem na Epokę, ale nie wiem czy wziąć go na 2D czy 3D.
Nie będzie go męczyło 3D? Jak uważacie co będzie lepsze dla niego?

ocenił(a) film na 7
dominikzzz13 fw

To czy 3D będzie go męczyło to indywidualna sprawa, niektórzy reagują dobrze, inni po pięciu minutach odczuwają ból głowy.
Czy on był już na jakimś filmie 3D? Jak tak to powinien się przyzwyczaić, w innym wypadku musisz decydować w ciemno.

ocenił(a) film na 7
dominikzzz13 fw

Lepiej iść na 2D, bo moim zdaniem nie ma za dużo efektów więc po co przepłacać za bilet.

meg_hall

też jestem tego zdania co meg_hall

użytkownik usunięty
dominikzzz13 fw

ja uważam że na 3D będzie miał większą frajdę.

ocenił(a) film na 8
dominikzzz13 fw

Jeśli jeszcze jesteście przed seansem, to nie polecam 3D. Moim zdaniem dziecko nie zauważy tych efektów, bo o ile obraz jest dobry i rzeczywiście w 3D, tak nie ma jednocześnie zbytnio tych typowych efektów 3D, więc bez sensu przepłacać za bilet. Należy także wziąć pod uwagę kwestię okularów, bo np. u mnie w kinie jest jeden rozmiar dość dużych okularów. Poza tym wg mnie w ogóle ta część była kiepska, podczas kiedy 3 poprzednie świetne, ale to już sama musisz zdecydować. Dla dziecka bym tego filmu też nie polecała. Także podzielam zdanie przedmówczyni.

ocenił(a) film na 7
uwieziona

Już jesteśmy po i poszliśmy na 2D i to raczej była dobra decyzja :) Film mu się podobał, chociaż kilka "gagów" mógł nie zrozumieć

ocenił(a) film na 6
dominikzzz13 fw

ja dziś byłam na 3D mój syn (6 lat) nie dał rady siedzieć w okularach, szkoda pieniędzy, a efekty jak efekty jest to bajka więc nie były porywające- po co straszyć dzieci