PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568225}

Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów

Ice Age: Continental Drift
2012
6,8 109 tys. ocen
6,8 10 1 108791
6,1 30 krytyków
Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów

8/10

ocenił(a) film na 8

Wciąż zabawny,jak na czwartą część to muszę przyznać, że nie jest odgrzewany,a humor i dialogi wciąż porażające.Jedyne czego mi brakowało to momentu w którym roni się łezka...mimo wszystko GORRRĄCO POLECAM :)

ocenił(a) film na 2
ColdAsFire

Mnie osobiście bardzo się nie podobał, co chwile ściągałem okulary, opierałem wygodnie się w fotelu i przymykałem oczy. Kompletnie mnie nie bawił, zero pomysłu na "ożywienie postaci" dlatego twórcy dodali nowego bohatera - ekscentryczną babcie Sida. Akcja słaba nawet wręcz fatalna, kontynenty zaczęły się rozpadać, przez co Maniek został oddzielony od najbliżej rodziny(stada) a późniejsze koleje losu jego bandy doprowadziły do tego iż stal się kapitanem "statku" walczył z piratami itp. Pomysł z "piratami" kompletnie mi osobiście nie przypadł do gustu. Epoka to nic jak stary odgrzewany po raz kolejny kotlet, na którym próbuję się wciąż zarabiać. Sala kinowa, nie świeciła pustkami(pewnie przez środy z Orange) jednak raz, maksymalnie dwa razy ktoś zaśmiał się bardzo cicho pod nosem, jednak było tak cicho że i to dało się usłyszeć. Ludzie gdy już widzieli że to scena końcowa, zaczęli szybciutko opuszczać sale nie czekają na standardowe 1min końcowe sceny z udziałem wiewióra. Kompletna klasa, szkoda kasy na ten film.

ocenił(a) film na 10
kamil_34

Nie wiem w jakim kinie byłeś ale zapraszam do Rzeszowa bo u nas było świetnie i wszyscy dobrze się bawili. Po Twoim komentarzu nie jestem pewna czy oglądaliśmy ten sam film. Mnie podobały się wszystkie częsci Epoki Lodowcowej i uważam, że żadna z nich nie była przesadzona. Wszystkie zarażały śmiechem i jeśli ktoś polubił poprzednie części to polecam i tą! :D
ps.: naprawdę podziwiam ludzi, którzy wymyślają tak genialne dialogi!

ocenił(a) film na 8
pieczarek321

prawda,dialogi genialne!
Diego złapał coś na ,,m" na co Sid - MALARIE?!:D

ocenił(a) film na 8
kamil_34

Fakt może pomysł z wędrówką kontynentów nie był najwyższych lotów ale umówmy się - to bajka!
Miałobyć śmiesznie - było (bynajmniej w moim kinie (Wrocław) sala pełna i wszyscy świetnie się bawili,zarówno młodsza publika jak i ta starsza!

ocenił(a) film na 2
ColdAsFire

Ja też bylem w kinie Wrocławskim, Multikino - Arkady tam sala przysypiała, jednak dzieciakom z którymi byle film bardzo się podobał a sam przecież nie jestem stary bo mam zaledwie 21lata, może nie bawiłem się dobrze gdyż nigdy nie przepadałem za Ice Age jednak mimo wszystko doceniam pierwszą część

ocenił(a) film na 8
kamil_34

no ja mam 25 lat moja połóweczka 22 lata i obaj naprawdę dobrze się bawiliśmy!

ColdAsFire

geje ?

ocenił(a) film na 8
komandorfoka

no i ... ???

ColdAsFire

won z polski
stop tolerancji

ocenił(a) film na 8
komandorfoka

won z FW
STOP HOMOFOBOM!!!
Pozatym to forum ,,Epoki..."

komandorfoka

Nie ma nic złego w miłości.

ocenił(a) film na 3
kamil_34

Osobiście zgadzam się z @Kamil_34
Nic ciekawego... Momentami nudno a dialogi bardzo naciągane - jakby na siłę w niektórych miejscach mówiły: "Macie się śmiać"
Sala ogólnie milczała - nikt się nie śmiał z wyjątkiem 5-6 letnich dzieci.

"odgrzewany po raz kolejny kotlet, na którym próbuję się wciąż zarabiać." <--- bardzo trafne określenie tego filmu.

ocenił(a) film na 8
kufel3333

Widać, że epoka jest produkcją typu - lubisz,bądź nie!

ocenił(a) film na 3
ColdAsFire

Dokładnie :)
Pozdrawiam serdecznie,
Rafał :)

ocenił(a) film na 8
ColdAsFire

Mi się bardzo podobało, uśmiałem się tak samo jak na 3 części. Zajebista, już 4 część, a jeszcze się nie nudzi. Wielka szkoda że akurat nie było wersji 2D... I na bilet ulgowy trzeba było wydać 20zł... Osobiście noszę okulary korekcyjne i wiecie jaka jest przyjemność z trzymania dwóch par okularów na raz, a efekty 3D nie są jakieś kosmiczne.
Oceniam na 8/10. Ta babka była trochę wkurzająca, ale i tak pozytywnie ;) Nie podobał mi się jedynie dubbing Elki.

ocenił(a) film na 8
kzabost

To prawda,babka albo śmieszyła albo irytowała...,,Jak się pocałują to się zżygam!" haha

kzabost

a mnie pan wieloryb skarbuś,co opryskał guptę

ocenił(a) film na 8
ColdAsFire

Mnie również bardzo się podobał, pomimo, że to 4 część i powinna by c do dupy, to mi się podobała =) Dużo się śmiałam. Genialne teksty =) Trochę fabuła nie bardzo mi podeszła, ale to nic 8/10

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem