Właśnie jestem po obejrzeniu nowej Epoki, pierwsze wrażenia na pewno fabuła trzyma w napięciu, non stop się coś dzieje, humor i wartka akcja. Animacja na bardzo wysokim poziomie. Ale mimo wszystko jakieś to takie mało poukładane, miejscami do fabuły wkrada się chaos, który troszeczkę miesza w głowie widza. Patrząc z perspektywy pozostałych części ta tutaj opisywana jest zdecydowanie najsłabsza z nich. Pisząc najsłabsza mam namyśli ocenę 9 gdzie pozostałe mają po 10. Czwarta część nie pobiła niestety trzeciej, która jest moja ulubioną. Jestem pewny iż na pewno jeszcze wrócę do tej części bowiem cała animowana seria bardzo przypadła mi do gustu i nawiasem mówiąc już czekam na kolejną.
Rzeczywiście, musze przyznać, że masz rację. Jednak w moim odczuciu jest to mały grzech, filmy tego typu (określenie familijne byłoby zbyt ogólne) kładą zdecydowanie mniejszy nacisk na fabułę niż na dowcip, efekty czy wspomnianą animację. Nie sądzę by widzowie wymagali akcji bardzo zwartej i powiązanej, zresztą jest to kino skierowane również to mniejszych widzów.
A tak poza tym- mamy podobne zdanie- cała seria jest bardzo pozytywna i tylko zostaje nam rozglądać się za kolejną częścią :)
Pozdrawiam.
no nie wiadomo czy właśnie ma być kolejne części,więc wysyłam linka http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_Age:_Continental_Drift