Poszłam na to coś z dzieckiem. Nie widziałam poprzednich części bo z bajek dawno wyrosłam ale conieco o nich słyszałam. Nastawiłam się na zabawną animacje z miłymi bohaterami a tu jakiś kompletny chaos, obleśne mamuty z tandetnymi zaczeskami i loczkami, które w dodatku śpią na drzewach. Boże co CI LUDZIE ĆPALI tworząc ten koszmar??????????????????????? Koniec końców dzieciątko nie wiedziało KOMPLETNIE O CZYM BYŁA BAJA, zresztą ja również!
Bo dzieciątka powinny chodzić na Kubusia Puchatka.. a nie na takie bajki.. wiadomo że Epoka, Madagaskar i różne takie skierowane są głównie dla młodzieży i dorosłych...
Faktycznie, szkoda że nie zaczęłaś oglądać od jedynki, zdecydowanie najbardziej udanej części tej serii.
Mimo wszystko polecam, choc dzieckiem nie jestem, czasem lubię obejrzeć dobrą animację.
dobrze że nie zabrałaś jej na Rango, bo znający takich osobników jak ty, zażądała byś od reżysera odszkodowania.
HAHAHAHAHA. ale Wy jesteście śmieszni ;P po pierwsze Pani rasta - my się chyba nie znamy?? prawda? a po drugie dziecko jak dziecko - filmy poprzednie widziało - w domu gdzie się nie musiało nudzić bo kątem oka patrzyło na film i się bawiło.
No a cóż, mnie jeszcze nie pogięło by nadrabiać epoki lodowcowe by popilnować 1,5 godziny w kinie malucha. Jak dla mnie to obojętnie czy się przespałam na filmie dla dzieci, czy też czy nie :)
I moje odczucie na temat tego filmu się nie zmieni, nawet choćbym poznała go od podszewki łącznie z jego twórcami. Pozdrawiam wszystkich fanów :D
W Sieci zwracanie sie na Ty jest dosc powszechne. A zwlaszca na takich forach, na Swoim blogu czy stronie ustalaj Swoje zasady, jesli chcesz.
Ale jesli Pani tak tego chce...
Nie znam wieku Pani dziecka, ale jesli jest zbyt male, to na filmy patrzy jak na zmieniajace sie obrazki. I w takim przypadku nic dziwnego, ze w kinie mu sie nie spodobalo, bo to nie jest to samo, co ogladac katem oka w domu.
Widze, ze byl to dla Pani duzy wysilek moralny, pojsc na to do kina, co wynika ze zjadliwego Pani tonu.
Ale nikt Pani nie kazal isc na te animacje, wiec takie wykazywanie niezadowolenia jest dziwne. Przed obejrzeniem filmu mozna bylo sie o nim dostatecznie duzo dowiedziec. Ale skoro Pani tak gardzi tymi "bajkami", i idzie na nie tylko by "dziecko sie nie nudzilo", to nie jest juz wina tworcow. To raczej problem rodzicow, ktorzy chca pokazac swoja troske o dziecko, i mysla ze kino to idealny sposob rozrywki dla malucha w wieku przedszkolnym. Przy tym biora je na film, o ktorym nie maja pojecia i ktorym gardza.
Mnie samemu sie produkcja nie spodobala. i krytykuje ja za konkretne rzeczy, ale nie za to, ze poszedlem na film o ktorym nic nie wiedzialem, w skutek czego nic w nim nie zrozumialem.
A nie bylo to jakies kino ambitne, autorskie, nowatorskie, z niezwyklymi srodkami przekazu i samym przekazem. Nie bylo to tez brytyjskie kino detektywistyczne. A prosta fabularnie animacja.
I szczerze dziwi mnie, ze czlowiek zdolny do pisania na klawiaturze zdan zlozonych, majacych sens, jej nie zrozumoal.
Moja opinia jest moją. Mój czas jest mój i moje chęci też moje. Panie lub Ty nie można było się dowiedzieć bo MI się nie chciało. Dziecko chciało iść i poszło. Mało Pan/Ty widzi i mało wie, i z tego co widzę mało rozumie z tekstu pisanego o czym świadczy wstęp powyższego tekstu. Dziękuję za jakikolwiek wkład intelektualny i analizę, zaznaczę jednak, że nie jestem rodzicem a dzieciątko ma mamę pedagoga, której film się podoba.
Ze zrozumieniem Pani tekstu nie mam problemu. Jesli zobaczylem w nim, nie to co Pani chciala przekazac, to znaczy, ze Pani ma problemy, ze zrozumieniem wlasnego komentarza, lub jego formulowaniem. Jesli chodzi, o to ze odpisuje. na odpowiedzi adresowane nie do mnie, to w tym przypadku jest to normalne, bo pierwszy sie tu udzielilem, i tresc Pani komentarzy dotyczy tez mojego wpisu.
Budowac opinie o czwartej czesci filmu na podstawie "dziecko nie rozumialo, ja nie zrozumialam, bo nie raczylam zapoznac sie z poprzednimi czesciami", moze czlowiek bynajmniej malo zdajacy sobie sprawe z tego, co powinien oczekiwac od takiego rodzaju filmow.
Dziekuje, i pozdrawiam mamusie dziecka, kolege w fachu.
I liczyć jeszcze Tęczowcu nie potrafisz? A wstyddd, nieładnie :D Miłego rozkminiania, widzę, ze Ci się nudzi :D Widać fani ICE AGE to intelektualny iloraz w sam raz na tamtą epokę ;P
Jestem gotow przyznac sie do pomylki, gdyz nie robie z siebie welkiego intelektualiste.
Fakt, udzielilem sie drugi. Lecz to raczej nie od liczenia, a od nieuwagi.
Jesli my mamy intelekt na poziomie tamtej epoki (ale jak kto w tamtej epoce? istnieli juz wtedy wspolczesni ludzie, a intelekt zwierzat sie z tych czasow tez chyba sie nie zmienil), to Ty masz widocznie z czasow wczesniejszych gdzies o milion lat (jasli brac czlowieka, bo sredni intelekt, gatunkow, ktore sie mniej zmienily z tych czasow pewnie sie nie zwiekszyl i nie zmniejszyl).
Nie mozesz zrozumiec prostej animacji i probujesz dosyc nieudolnie wyzyc sie na forum.
To TY lub WY jak sam siebie określasz (WTF) bardzo udolnie wyżywasz się na wszystkich dostępnych wątkach - LODOWCOWYCH, jak widać. Wypraszam z mojego tematu!!! Załóż sobie człowieku SWÓJ i tam się wymądrzaj, Zapawniam, ze będziesz jedyny w temacie ! Ile Ty masz lat, 12?
Widać z historią równie słabo co z ewolucją gatunków... Spadaj na drzewo do swoich mamutów !
Skoro zakladasz temat na ogolnie dostepnym forum, to chyba zeby inni odpowiadali.
Ale to dosyc slaba prowokacja, zapewniam Cie iz zakladalem tematy, ktore dostawaly wiele wiecej wywpowiedzi niz Twoje.
Co, do drugiej czesci postu.
Nie jestem specjalista od historii, ale znam ja jak widac lepiej od Ciebie, tak samo jak lepiej moge zrozumiec prosta animacje.
Zycze dalszych wyczynow intelektualnych.
Życzysz sobie jak rozumiem??? Postępu intelektualnego?? yhmmm - bardzo dobrze :D Pewnie pękasz z dumy, że Twe wątki ściągają więcej uwagi, buahaha to chyba popularność...
I jeszcze dodam, że jak Ci się coś nie podoba to nie komentuj więcej, tym bardziej nie oceniaj ludzi, których nie znasz! A jak masz ochotę wypowiedzieć się na temat filmu to proszę bardzo, droga wolna, bo na razie w tym temacie nie napisałeś ani literki ! WARA
Sobie zycze owszem tez, lecz w tym przypadku byla to ironia i jej nie zrozumialas.
Nie. nie pekam - to dla mnie zabawa, a popularnosc mam w realu kiedy mnie poznaja na ulicy.
Oceniam Cie na podstawie tego co sama powiedzialas, i nawet nie Ciebie, a tylko jakies Twoje dziwne cechy. W tym temacie sie nie wypowiadam o filmie. bo po pierwsze nie o tym tu zachodzi rozmowa, a po drugie ten film nie jest wart tego, by sie duzo o nim rozpisywac.
Lecz jesli Cie tak interesuje, to film, jak i dwie poprzednie czesci uwazam za nieporozumienie, moralizatorska kreskoweczka, ze slabymi zartami, glupimi postaciami, bez polotu, bez atmosfery, bez glebi.
Ale przy tym jestem fanem Epoki, gdyz pierwsza czesc, to dla mnie najlepsza animacja jaka widzialem.
Statystycznie rzecz biorąc,Neandertalczyk miał nieco większy mózg niż ludzie wspułcześni.Pochwaliła cię!
Mial, lecz nie chodzi tylko o rozmiar mozgu, u Homo Sapiens bardziej rozwinieta jest kora mozgowa (prawdopodobnie).
Jestem fanką tej bajki. Jak widać rodzice cię kultury nie nauczyli więc ja to zrobię: nie musisz mnie i innych fanów od razu obrażać intelektualistko od siedmiu boleści.
To po co zakładasz temat, co?
Zresztą nie sądze, żeby dorosły człowiek tak pisał :D
Maniek i Diego rlz!
Ja byłem z czteroletnią siostrzenicą. Po 10 minutach filmu w ciemności rozległ się jej głosik formułujący pytanie: "Wujkuuu, kiedy będzie następna bajka?" :D
hahaha ale ty jestes smieszna kobieto :)) poczytaj opinie innych to zobaczysz ze wszystkim sie podoba sam mialem obawy czy isc na to do kina ale teraz widze ze warto :)
Poszlo babsko do kina i nie dosc ze nie rozumie tego co oglada ^^ (tak to zawsze jest jak nie ma rozumku),to poczucia humoru nie ma za grosz a pozniej wypisuje tylko glupie komentarze dla zmylki .
Ludzie, zostawcie tą kobietę w spokoju.
Czy nie widzicie że to jest internetowy troll, który nie ma nic do roboty ?
Zazwyczaj takie osoby, to zblazowane 20 - 30 latki, pierdzące w stołek w domu. Witać zresztą to dosadnie po jej wypowiedziach i używanym słownictwie typu "debil".
Pani jail - na przyszły raz proszę dobierać filmy do wieku dziecka - jak małe to coś w stylu Kubusia Puchatka, Hefalumpów czy jak to szło, a dla siebie też dobierać odpowiednie filmy. Proszę nie chodzić na tak ambitne produkcje jak Epoka lodowcowa (jak to na Pani poziom będą ciężkie do zrozumienia), proszę wybrać coś co nie przeciąży Pani. Polecam filmy w stylu Kac Wegas -w sam raz dla Pani - wiele fabuły nie ma więc nie będzie Pani musiała wiele rozumieć. Do tego są lekkie bajki typu Teletubisie - w sam raz i dla Pani i dla dziecka. Poziom bajki adekwatny do wypowiedzi jakie Pani zaprezentowała.
Dziękuję za poradę. Porozmawiam z dzieckiem czy zgadza się z panem X z internetu. Zgadzasz się TROLU?
Fajna bajka, nie należę do fanów "Epoki" ale obejrzałam wszystkie części i jak na razie 4 podoba mi się najbardziej.
Poprzednie część były zdecydowanie lepsze. Ten film im kompletnie nie wyszedł. Były momenty że nie wiedziałam o co chodzi. Same nudy. Ogólnie rzecz biorąc dzieci ani dorośli nie mają co robić. Ni ładu ni składu.
Popatrzyłem na Twoją kulturę wypowiedzi i zrobiło mi się żal matki, która puściła z Tobą swoje dziecko :):):)
Bardzo to niewychowawcze...
Wow trzeba być naprawdę ,,geniuszem", aby nie połapać się w fabule. UWAGA tłumaczę (skrót stworzony przez mojego 8 letniego syna, z którym jak widać coś jest nie tak, bo połapał się w tej jakże zawiłej i skomplikowanej fabule):
- wiewiór powoduje pęknięcie pangei
- rodzina mamutów zostaje rozdzielona
- Maniek chce wrócić do rodziny i podróżuje ze swoją ekipą, przeżywając różne przygody oraz denerwując gorylopodobne zwierzę
- Maniek wraca do żony i córki
- Córka ratuję matkę z łap gorylopodobnego zwierza pragnącego zemsty - pomaga im przyjaciel babi leniwca
- Wszyscy znajdują piękny nowy dom a tygrys miłość
- Wszyscy żyją długo i szczęśliwie aż mamuty nie wyginą
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. To miłe, ze obce osoby aż tak angażują się by mi pomóc. Proszę podziękować ode mnie synusiowi, bystry dzieciak...
Nie uwierzysz, ale też byłam z DZIECIĄTKIEM na tym filmie, i ku Twojemu zdziwieniu OBOJE ZROZUMIELIŚMY a także CIĄGLE SIĘ ŚMIALIŚMY. Brałaś niemowlę na film, czy jak, że nie zrozumiało? Natomiast Ty, nie wiem jak sobie radzisz z jakimikolwiek bardziej skomplikowanymi filmami, skoro epoki lodowcowej nie rozumiesz. W dodatku zero kultury wypowiedzi, prezentujesz sobą poziom kompletnej prostaczki, aż mi żal tego dziecka, które musiało z Tobą spędzać czas.
Mogłaś oglądać poprzednie części i twoje "dzieciątko" też. Ja na tym byłam i NIE NUDZIŁAM SIĘ w kinie. Nie było ŻADNEGO CHAOSU. Na filmie było JEDNO DZIECKO a pozostali to DOROŚLI. SUPER FILM. NIE ŻAŁUJĘ ŻE POSZŁAM. POLECAM.;)
Nie martw się, czasem tak jest że wkłada się kij w mrowisko i potem ręka szczypie. W dzisiejszych czasach nie możesz mieć swojego zdania bo w przeciwnym wypadku możesz być wzięta za bezrozumne babsko. Mamucie loczki i zaczeski mają ci się podobać i BASTA, skoro się podobają wszystkim to i tobie ma się podobać! Ma ci się podobać szepleniący dubbing Pazury - podoba się wszystkim, więc jest wspaniały i masz się śmiać bez względu na to czy cię śmieszy czy nie...
Z tym brakiem swojego zdania to masz racje. Jeśli jakiś film albo książka wielu ludziom się podoba to wszyscy ;uidzie mają się tym zachwycać, a jak komuś się nie podoba to jest dziwak. Ludzie, chyba może się coś komuś nie podobać prawda?
A co do filmu to go jeszce nie widziałem, ale mam nadzieje że będzie fajny.:)
Tu nie chodzi o to, że jej się to nie podoba, tylko że ona tego nie rozumie. Bo może dać filmowi 1/10, ponieważ uważa go za gniot, ale nie rozumieć bajki, którą rozumieją 3 letnie dzieci to trochę wstyd
Odpowiadam ogółem na ten stos bzdur powyżej.
Tak więc piszę do Was wszystkich.
Przepraszam pacanów i co mądrzejszych za wypowiedzenie swojego zdania. Zdążyłam zauważyć, że podstrona Epoki Lodowcowej na Filmwebie nie przyciąga dorosłych o ukształtowanych poglądach a raczej atakujących mnie typów, którzy nie mają co robić i w dodatku nie akceptują odmiennego zdania.
Życzę miłych projekcji Epok kolejnych...