Ogólna ocena 3/10 (w skali filmwebu "słaby") film robiony na siłę dla kasy.
Zalety:
Filmy z serii "Epoka lodowcowa" nie powtarzają się co jest plusem, tutaj został on podzielony na dwie akcje, na ucieczkę i na szukanie drogi do domu. Do ucieczki się nie czepiam, fajnie był pokazany motyw przyjaźni. Zresztą motyw szukania domu też nie był zły, ale tylko w swoim pomyśle.
Wady:
Co do wad to nie podobał mi się w większości motyw ucieczki, czyli: piosenka, sceny walki, słaby humor. Co do piosenki, opowiada historię imienia małpy która nazywa się Flak O-o, (ej no kurde co Flak) twórcy nie postarali się o wymyślenie lepszego imienia dla małpy, dla mnie to jest żałosne. Dalej sceny walki, nie wiem po co twórcy wpieprzyli do filmu ich tak dużo jest to strasznie niepotrzebne i dali jeszcze w jednej scence walki zwolnione tępo jak by Maniek dostał ostrzem po oku (zlitujcie się). Humor tu nie było tak tragicznie ale też bez większej rewelacji, jak zwykle tylko komedia wiewióra mi się podobała ale to powinno być wyżej.
No i to wszystko co mogę powiedzieć na temat tego filmu
Jest to moja subiektywna ocena tego filmu i proszę jej nie hejtować, proszę tylko o miłą dyskusję na dole. Z góry dziękuję
PS: dawajcie też swoje opinie na temat filmu.
A moim zdaniem najlepsza jest 3!! Pod względem fabuły i humoru. A tu jak dla mnie była niemal sama przemoc, ciągła walka ... aż mnie to zmęczyło.
3 też jest dobra. Takie miłe zaskoczenie po słabawej 2. Choć nie jest już tak dobra jak 1.
tak przemoc w 4 męczy, a ja podpisuję się pod wypowiedzią Tartuga 1 najlepsza. :)
Dodali to zwolnione tempo podczas walki dla efektów 3D. Teraz robią bardzo dużo takich ujęć, aby tylko dobre efekty w 3D były.
Tak samo było w najnowszej bajce Madagaskar. Jest tam dużo skakania i jakiś bezsensownych jaskrawych kółek tylko po to, aby 3D było super.
Filmy robione na potrzeby 3D muszą być bardziej dynamiczne bo wtedy efekt jest dużo lepszy. Po drugie to jest typowa odmóżdżająca bajka a nie piękny film z fabułą...no i humor całkiem całkiem. Polecam dla fanów Epoki:)
PS. Który film pełnometrażowy nie jest robiony dla kasy???
Kwestia gustu i pewnie nastawienia do filmu ,gdyż większość ludzi ma duże oczekiwania co do znanych tytułów.:)
na pewno kwesta gustu ale trzeba zauważyć że "Epoka lodowcowa" z części na część zmniejszała swój poziom
Nie zgodzę się, po bardzo słabej dwójce byłem miło zaskoczony po sensie trójki ;]
INFO DO FORUMOWICZÓW.
Proszę nie pisać z tym panem i go nie nygować bo to jest czysty hejt i obraza nas. Nie komentować też jego następnych wypowiedzi, chyba że zmieni zdanie i napisze coś sensownego.
Twoje zalety : ''Do ucieczki się nie czepiam....''
Twoje wady : ''nie podobał mi się w większości motyw ucieczki...''
A i żeby nie było przeczytałem całego posta i mam wrażenie, że zaprzeczasz sam sobie :)
No mnie też nie rzuciło o ''ścianę'' jako całość, ale wydaje się, że mniej przesadzony, aniżeli ''Era dinozaurów''. Mogę się jednak mylić. To tylko moja opinia a to link do niej
http://www.filmweb.pl/film/Epoka+lodowcowa+4%3A+W%C4%99dr%C3%B3wka+kontynent%C3% B3w+3D-2012-568225/discussion/Daleka+podr%C3%B3%C5%BC+do+domu,2055862
A i powiem jeszcze, że mogę Ci polecić animacje takie na 3-4 to gwarantuję lekkie wstrząsy, rozdrażnienie i wymioty :)
pozdro
a nie sory twu pomyłka chodziło o motyw powrotu do domu to było złe ale chaos xD
No tak, wątek powrotu do domu nie jest może idealny ale nie jest znowu taki zły. Flak to rzeczywiści trochę durne imię i podżyna pod kreskówki na kanałach dla najmłodszych dzieci a szczególnie przedstawienie tego w formie piosenki. W ogóle to film jest strasznie nierealistyczny. Nie to, że się czepiam o głupoty, tylko jedynka i następne części nie były tak surrealistyczne. Ogólnie sporo przesadzonych no i wziętych z innych produkcji wątków umoszczonych lekko na siłę. No film na pewno zrobiony dla kasy. Do humor raczej nic nie mam, no ale mnie nic nie rozśmieszyło. Ta część jest dużo słabsza od reszty. Zgadzam się - zrobiona na siłę. Ale przesadziłeś z 3\10. Dzieci takich rzeczy ni zauważają. Ja tam dam 5\10.
Z tym się nie zgadzam bo nie oceniam to jako dziecko tylko jako ja. Dzieci nie patrzą na takie szczegóły nieraz nawet na fabułę, a ja patrzę na to i daję sprawiedliwą ocenę filmowi. Chociaż jak wspomniałem wcześniej przyznaje mógłbym dać 4 temu filmowi ;).
No tak, ale czy filmu nie powinno się jednak oceniać pod kontem tego czy jest dobry dla grupy docelowej? Z drugiej jednak strony to w sumie kino familijne więc dla wszystkich i jak się komuś film nie podobał to czemu ma wystawiać wysoką ocenę. Jak kto woli.
ale jak grupy docelowej jeżeli ci chodzi o gatunek to tak tak powinno się oceniać.
No ale że dla dzieci jest dość dobry. Właśnie wiem, że to familijny, napisałem tak i dlatego mu mocno zniżyłem ocenę.