Na spider-mana czy na epokę lodowca? bo mam tylko kasę na jeden film, co wybrać?
byłam wczoraj na Ice Age 4 i powiem tak: dość przyjemie się oglądało, kilka śmiesznych tekstów, szału nie było ale można obejrzeć. Spider-mana nie oglądałam ale osobiście bym nie poszła ( po co oglądać ten sam wątek tylko z innymi aktorami- no może będzie więcej efektów ale jednak dziwnie chyba oglądałoby mi się bo przyzwyczaiłam się do tamtych aktorów). Wybór należy do Ciebie :) miłego seansu :)
"Peter Parker na powrót jest nastolatkiem. Ponownie unika szkolnych zakapiorów, spogląda ukradkiem w stronę szkolnej miłości i daje się ukąsić zmutowanemu pająkowi. Znów nieumyślnie przyczynia się do śmierci wuja, dojrzewa do odpowiedzialności za mieszkańców Nowego Jorku, wreszcie - staje do walki ze swoim arcywrogiem, którym tym razem jest doktor Curt Connors, zamieniający się po godzinach w cętkowanego Jaszczura. I choć scenarzyści podążają wydeptanym szlakiem, udaje im się precyzyjnie zbalansować fabularne akcenty." źródło filmweb. Węc mi nie wmawiaj bo wątek TEN SAM tylko trochę przerobiony. Dla mnie jest to samo i mam prawo wyrazić swoją opinię a skoro ty nie potrafisz napisać nic sensownego na temat tego filmu to nie pisz nic.
Na epokę najśmieszniejszy film roku,co do spider-mena to w ciemno dałem 1/10 zrobiony został tylko dla kasy.Pozdrawiam.
skoro dałeś w ciemno 1/10 to gratuluję...
ja oglądałam oba i zdecydowanie bardziej podobał mi się spider-man, ale nie da się tak do końca porównać, bo to dwa różne gatunki. kasztanhuman - wszystko zależy, czy wolisz iść na bajkę o gadających zwierzakach, czy na film o superbohaterze na podstawie komiksu - kwestia gustu.
a jeszcze do melka_87 - to nie jest ten sam wątek, tyle że z innymi aktorami - jedyne wątki, które się powtarzają to historia parkera, jego wujka i ciotki, cała reszta to zupełnie inna historia, inni sprzymierzeńcy i inny wróg. i jeśli o mnie chodzi, to nowy spider-man podobał mi się o wiele bardziej niż stary
wiem że inni wrogowie itp. ale moim zdaniem lepiej by chyba było jakby to była poprostu kontynuacja a nie od poczatku zaczynają jak go ten pająk ugryzł wtedy. Zresztą ja za bardzo nie lubie tego że zmieniają głownych aktorów skoro przyzwyczaiłam się już do starych. Tak dziwnie mi się patrzy. No ale kwestia gustu. Jak Tobie się podobało to ok :)
Nie chodzi mi tutaj o wrogów ;) W tym filmie przedstawiona jest trochę historia Peter-a, a tego trochę brakowało w pierwotnej wersji, w której nie było prawie nic o jego rodzicach. Epoka 4 jest wg mnie bardzo dobra, ale jeśli kolega ma wybierać lepiej wybrać spider-man-a chociażby na efekty 3D (jeśli ktoś lubi), a epokę obejrzeć jak wyjdzie na dvd lub blu ray. PS. Tych filmów nie można porównywać, który lepszy bo oba są świetne w swoje dziedzinie ;)
Na epokę. Spiderman aspiruje do miana ambitnego, głębokiego filmu ale jest kolejną bajką.
Epoka. ;)
Przyjemnie się ogląda, tak lekko. Trochę jest humoru. ;) Więc wydaje mi się że Epokę.
Na Spidermena bym się nie wybrała.
Ja oglądałem oba filmy. Z racji tego ze jestem mało wybredny oba filmy mi się podobały. Jednak polecam bardziej Spidermana :)
Po tym filmie miałem więcej takiego myślenia, analizowania filmu :P
Byłam na obu filmach.
Oba były rozczarowaniem, jednak Epoka nie tak wielkim jak Spider-Man, dlatego też polecam wybranie się na Epokę.
Przynajmniej można się pośmiać. Niestety musieli upchnąć jeszcze zupełnie zbędne wątki moralizatorskie, ze stereotypową "popularną" grupą mamutów. Taki banał, że aż zęby bolą.
W moich ochach Spider-Man to kompletna klapa. Gdybym oglądała na dvd nie dotrzymałabym do połowy. Żałuję, że z kina nie wyszłam, ale cały czas liczyłam, że mnie zaskoczą. W skrócie przeróbka specjalnie dla amerykańskich nastolatków. Kreacja Spidermana wykonaniu Andrew Garfield'a wypada bladziusieńko przy Tobey Maguire.
Podsumowując: Epoka.
zdecydowanie SPIDER MAN- jeden z NAJLPESZYCH fimów roku!! Epoka jest mocno średnia.. i gdyby nie Babcia i Wiewór to film byłyby totalna porażka, a tak jest w miare ok ;)
Idź na Spider-Mana, dobry film, Epoki nie oglądałem ale z tego co słyszałem nie jest najlepsza, a po drugie na Spider-Mana lepiej iśc do kina, lepsze efekty, Epokę możesz obejrzeć jak wyjdzie na DVD, kinowych efektów to tam nie ma w tej Epoce ...