PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27402
6,1 37 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

Moim skromnym --> totalna strata czasu, już nie pamiętam kiedy ostatnio tak się wynudziłem w kinie. Proponuję baaardzo poważnie się zastanowić zanim wydacie 20PLN, nie wiem na jakiej podstawie pojawiło się przy nim 6,6 gwiazdki, jak dla mnie naciągane 3 na zachętę...

ocenił(a) film na 3
radario

Ja też odradzam. Zapowiadał się elegancko , budowanie napięcia, dobre ujęcia ale potem zaczyna się kupa. Skolimowski chyba za wszelką cenę chciał pokazać, że Polska to totalne zadupie , gdzie mieszkają tylko robotnicy i żule albo robotnicy którzy są żulami oraz żołdaki na usługach armii USA , scena z żulicą karmiącą dziecko żenująca... przez 3/4 filmu wieje nudą... i nie chodzi mi tu o spektakularne strzelaniny czy wątki pasujące do Tommy Lee Jonesa ale o jakiekolwiek rozbudowanie tematu. Moja ocena to 3/10. Jeśli ktoś chce to koniecznie zobaczyć to lepiej zaczekać na DVD.

ocenił(a) film na 8
twim

bo w środku lasu mieszka kwiat polskiej inteligencji, faktycznie, skolimowski o tym zapomniał.

ocenił(a) film na 2
keeveek

A ty zapomniałeś, że na zadupiu mieszka np Stasiuk?;)

ocenił(a) film na 8
zatracony

kurde, przeoczyli stasiuka w filmie... :/

ocenił(a) film na 3
keeveek

Czyli uważasz, że normalni kulturalni i bez nałogu alkoholowego mieszkają tylko w miastach a las to tylko i wyłącznie dzicz? heh Gwarantuje Ci, więcej chamów mieszka np. w Warszawie niż w jakiejś małej wiosce położonej w środku lasu. Jak dla mnie to Skolimowskiemu kit w ucho.

ocenił(a) film na 8
twim

no pewnie że nie. jak idę do lasu na grzyby to spotykam samych poetów. a drwale to sami ludzie z wyższym wykształceniem i bywalcy teatrów. też tych zbudowanych w lesie, oczywiście.

radario

Nie będę oceniał filmu, ponieważ go nie widziałem. Jednak zauważyłem, że w swoim profilu oceniłeś go na 1 zaś na forum na 3. Nie do końca rozumiem ten brak ścisłości.

ocenił(a) film na 1
Maciek_1992

zgadza się, wypowiedź była przed oceną profilową.....po dłuższym namyśle uznałem że nawet 3 to za dużo. Ostateczna ocena była zaraz po tym jak na jakimś portalu przeczytałem o fenomenalnej grze Emmanuelle....w tym samym momencie wewnątrz mojej głowy pojawił się okrzyk COOOOO!!!???! i dostał 1..