PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27402
6,2 29 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

Podchodziłem do tego filmu sceptycznie. Te wszystkie ochy i achy, zachwyty wynikające z
tego, że to "nasz" film. Całą ta polaczkowa gadanina. Chyba żaden film mnie tak pozytywnie
nie zaskoczył. Już pierwsze sceny zachwycają. Świetne ujęcia, świetna gra Gallo. Owszem,
parę rzeczy trafiło do scenariusza chyba przez przypadek. Retrospekcje i sny nie pasują.
Parę rzeczy można by zmienić. Mimo to film zasłużył na wszystkie nagrody.

ocenił(a) film na 8
nielubieforow

Tytuł założonego przez Ciebie tematu na tym forum dokładnie pasuje do moich odczuć względem tego, co pomyślałem, gdy zobaczyłem ocenę filmu na filmwebie (w tym momencie 5,9). Jeszcze gorzej było, gdy zacząłem czytać wypociny co po niektórych, nie dorosłych do takiego obrazu dzieciaków. Przykre.

No i pozdrawiam myślącego.

użytkownik usunięty
rarpol

Ocena w sumie nie jest żadnym wyznacznikiem gustu na FW;-) może pare dobrych lat temu pożna było się tym kierować (delikatnie;) ).
Film mnie poruszył, czyli bardzo się podobał....trafia się jeszcze dore kino mimo natłoku badziewia z Hollywood;).

."trafia się jeszcze dobre kino mimo natłoku badziewia z Hollywood;)". nikt nikomu nie narzuca co ma oglądać inne kraje tez produkują filmy choć amerykańskie są bardziej reklamowane co wynika z budżetu jaki przeznaczają na filmy w porównaniu z innymi krajami ...
W takich wypowiedziach można wyczuć jedynie powiew zazdrości i uprzedzenia do Hollywoodu.