PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27403
6,1 37 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

Głupie i nudne!!! Wróciłem właśnie z kina i obiecałem sobie, że to napiszę. Film w każdym calu beznadziejny. Beznadziejna gra aktorska, głupi scenariusz, totalna bajka i to zła bajka. Jedyny mały plus to zdjęcia Skolimowski na zawsze stracił mój szacunek za to, że nie zrobił filmu z pasji tylko dla kasy. A obraz Polaków w tym filmie (poza głuchoniemą Kobietą) jest totalną bzdurą i głupotą. Skolimowski zszedł na psy. A te nagrody w Wenecji? Mój znajomy stwierdził, że po prostu je sobie kupił... Wy kasy nie wyrzucajcie w błoto Skolimowskiego. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
mk81

Z opinią o filmie zgadzam się w 100%. Nie zgadzam się tylko z jednym: obraz Polaków to niestety smutna prawda.... Dlaczego? Postaraj się odpowiedzieć sobie na jedno pytanie: Czy wiesz na pewno, i dasz sobie rękę uciąć, że w Polsce nie było tajnego więzienia CIA? Już Ci mówię: Nie wiesz, bo takich więzień nie stawia się w sercu Polski. Stawia się je w regionie gdzie panuje ciemnota a jedynym popołudniowym zajęciem jest alkohol - myślisz, że takich miejsc w Polsce nie ma? Zapraszam na pomorze zachodnie w rejonie maluteńkich wiosek gdzie żyje garstka mieszkańców - byłem i wiem, że tam bieda aż piszczy, brak perspektyw, wszechobecna ciemnota. Niestety podejrzewam, że wzdłuż naszej wschodniej granicy też znajdzie się mnóstwo podobnych miejsc. Ale to nie jest obraz tylko Polaków, takie miejsca znajdziesz w KAŻDYM kraju.