PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27403
6,1 37 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

oj niedobry, jak dla filmu klasy B, od razu na DVD.
A przecież film jest jak "RAMBO" i taki powinien być plakat - widowiskowy, z klasą.
Koniecznie bez Emmanuelle Seigner (choćby dlatego, że jest jej tak mało).

Z tego co mi wiadomo, to film o ucieczce jednego człowieka i pogoni za nim i taki powinien być plakat. Efektowny, ale minimalistyczny, jak "Pianista" - Szpilman pośród gruzów rozwalonej Warszawy, tak tutaj np. Arab ubrany pomarańczawo, a dookoła biel lasów i łąk. To by robiło wrażenie.

Ten film ma ogromne walory wizualne i plakat musi je wyzyskać. Skoro Skolimowski nakręcił brawurowy film wojenny, to taki też powinien być plakat.
Do dzieła, panowie artyści dystrybutorzy

ocenił(a) film na 5
AutorAutor

Mnie też się średnio podoba. Szczególnie ten żołnierz po środku wymachujący bronią. Trochę tandetne.

ocenił(a) film na 10
Addicted_to_movies

Bez dwóch zdań. Taki plakat to sla Chucka Norrisa i "Delta force", czy "Zaginiony w akcji", a nie dla A-klasowego widowiska (wciąż nie mogę uwierzyć, że Skolimowski taki właśnie film nakręcił!)

ocenił(a) film na 6
AutorAutor

A przecież te kadry są tak piękne, pole do popisu - zgodzę się - OGROMNE. Powinna byc ta śnieżna pustynia, oczywiście.

bubble_factory

Znając naszych dystrybutorów to dobrze, że chociaż tytułu nie próbowali tłumaczyć... jeszcze pół biedy.