PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27402
6,2 29 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

Jak na polską produkcję to film prezentuje naprawdę wysoki poziom od strony technicznej.
Konkurencji praktycznie żadna. Znakomite zdjęcia, montaż, scenografia itd. naprawdę czuje się jakby film był z tej wyższej półki.Jeśli chodzi o stronę fabularną to już nie jest tak kolorowo. Jeszcze do połowy filmu jest interesująco, trzyma w napięciu, ale im bliżej końca tym bardziej reżyser daje "czadu" i zaczyna dręczyć widza naprawdę ciężkim kinem. Zapewne taka byłą jego wizja i nie stworzył swego dzieła dla masowej popkornowej publiczności. Jak dla mnie film naprawdę dobrze zrobiony i pokazuje że polskie kino zaczyna iść w dobrym kierunku. Oby tak dalej. 7/10

ocenił(a) film na 2
Qba

Nie zgodzę się z autorem tematu, film jak dla mnie od początku raził kiepskim montażem. Praca kamery nie powala. Za to zgodzę się co do scenografii, momentami widzimy ładne widoczki. Oceniłem film na 2, nie porwało mnie w nim nic, choć nastawiałem się na obraz w którym nie padnie za dużo strzałów, nie będzie aż nadto walki terrorysta-reszta świata, tylko na dramat człowieka który znalazł się w wrogim środowisku. Choć lubię tego typu produkcje, "Essential Killing" rozczarował mnie maksymalnie.

ocenił(a) film na 3
pjk23

W 100% się zgadzam. Wielkie rozczarowanie! SZKODA:((