czy zauważyliście, albo raczej usłyszeliście, że w niektórych scenach są polskie wstawki?
np. gdy szukają mohameda w lesie to jeden z żołnierzy mówi do psa: szukaj, szukaj. czy to
może tylko moja wyobraźnia?
Obejrzałem ten film raz i słyszałem kilka razy, jak mówiono w tle po polsku. Jak się przyjrzeć, w którejś ze scen widać nawet napisy polskie na jakimś znaku - nie pamiętam dokładnie.
tzn, nie dziwi mnie mówienie po polsku przez "tubylców" gdyż on błąka się gdzieś po środkowo-wschodniej europie czyli pewnie w Polsce, ale żeby amerykańscy żołnierze tak biegle władali polszczyzną?
Film był kręcony w Polsce, widać nasze piękne krajobrazy. A poza tym prawdopodobnie na terenie naszego kraju są tajne amerykańskie wiezienia wojskowe, a Skolimowski tylko to potwierdził w filmie.
jak to potwierdził? chcesz powiedzieć, że wierzysz też, że najwieksza przestępczość jest w Gotham City, osły gadają z ogrami a najbogatszym człowiekiem świata jest Forrest Gump. :):):)
Współczuję ślepej wiary w lewicową propagandę. To że paru więźniów przewożono przez Polskę jest wiarygodne. Ale fakt możliwości ukrycia takiego więzienia jest równie wiarygodny, co uwierzenie w np. bzdury o turystyce mordowania niewinnych ludzi na Słowacji pokazane kiedyś w gównie zwanym 'Hostel". Wyszło by to w końcu na jaw. Nie mówiąc już o tym że od 10 kwietnia 2010 roku jesteśmy ponownie "Krajem Nadwiślańskim", dlatego Amerykanie nie utrzymywali by więzienia na wrogiej ziemi, będącej strefą wpływów Federacji Rosyjskiej.
To są bzdury do kwadratu. Dlatego jeszcze mocniej zaniżyłem ocenę tego chorego dzieła, z racji robienia negatywnej propagandy naszemu krajowi robionej od paru lat przez lewaków względem Polski i Rumunii. A że nakręcił to Polak to świadczy to już o skrajnej bezczelności.