PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836119}
6,0 51 tys. ocen
6,0 10 1 51087
5,7 65 krytyków
Eternals
powrót do forum filmu Eternals

Zawsze zastawiałem czy filmy Marvela to tylko rozrywka i odcinanie kuponów i patrzenia na słupki .Pewnie tak jest że mamy na to patrzec jak film rozrywkowy.
Ale ja uważam że filmy Marvela to też filmy które mówią o ważnych tematach o walki dobra złem o podejmowaniu naszych decyzji ,które mogą wpłynąć na innych o słusznych wyborach .I trudnych relacjach rodzinny
np takie tematy mieliśmy we filmach Spider Man gdzie syn chce dorównać upodobnić się Ojcu no w tych filmach konflikty bywają wybuchowe .Najnowszy film Marvela Erternals to
film o Bogach którzy mają chronić świat przed potworami ale nie mają się wtrącać jak ludzie chcą żyć .I tak jest teraz to my decydujemy o swoim życiu i losach świata od nas zależy czy będziemy rozwijać ten świat czy wywoływać wojny dbać o środowisko czy go zatruwać .Ale to my podejmujemy decyzje ,i Bierzemy za nie odpowiedzialnośc
.Bogowie w tym filmie są tylko strażnikami ,a że oglądamy film fantazy dostajemy piękne wizualne sceny .Bardzo ładnie zrobione są światy starożytne kolorowymi barwami .równiez potwory wizualnie ładnie sie prezentują na ekranie .Nie zapomiano też o scenach które
powodują szybsze bicie serca . i nie są to sceny napokawane akcją jak z pisotelu maszynowego ale są wyważone gdzie jest miejsce na treść .Taką wspólna wadą filmu Marwela są finały ,które dla mnie często próbują wyglaszać
filozofie o świece i dać dobrą rade tylko czasem robi się to wyniosłe i drażniące Często ja mam takie wrażenie że już jak czuje że
to juz koniec że pojawi się czarny ekran i imię reżysera to okazuje że to poprostu nie koniec i nie chodzi mi to scenach jakby po napisach bo to jest wiadome i sam juz wiem
ze na nie trzeba w sali kinowej .Chodzi o to że czasem finał jest za długi.i nie które zbyt filozoficzne .7/10