Na stronie youtube.com jest już normalny trailer do filmu. Oto link http://youtube.com/watch?v=9M5F2Yr0NEw . Muszę powiedzieć że film wygląda naprawdę bardzo zachęcająco. Proszę o komentowanie trailera bo mi osobiście on się bardzo podoba :D
Niczego sobie trailer, bardzo ładny, szkoda tylko, że taki krótki ^^. Widać stare ujęcia (może zostały przerobione, może nie), kreska troszkę zmieniona (choć muszę przyznać, że Misato jest zrobiona perfekt)... Ale to w dalszym ciągu jest Evangelion ^^.
Szkoda tylko, że tyle czekam już na ten film (odkąd tylko usłyszałem newsa o tym - czyli jakiś rok), a tu okazuje się, że Asuka się pojawi dopiero w następnym -_-
Dzięki za link do trailera ;]
Na forum MAGI (http://magisys.grandhost.pl/forum/index.php?topic=522.msg17381#msg17381) jest porównanie starych i nowych kadrów. Nowy prezentuje się zdecydowanie estetyczniej... zobaczymy tylko, czy sam film nie straci na klimacie.
Też tego trochę się obawiam ale na stołku nadal pozostaje Hideaki Anno więc sądzę że nie ma się czego bać :] Chciałbym żeby zostały np. sceny z krwią kiedy Evangeliony są uszkodzone itp. Zapomniałbym powiedzieć że jest już drugi trailer na youtube.com . Jeżeli poszukacie to na pewno znajdziecie.
Pojawiła się w necie większa część drugiej zajawki do You are (not) alone: http://pl.youtube.com/watch?v=TLo5uJiri1g .
Utwór w tle to singiel oficjalnie promujący film w Japonii.
Znów nie za wiele pokazali, ale... IMO ten trailer jest lepszy od poprzedniego. Piosenka, choć nie ma nic wspólnego z samym Evangelionem ;p, jest przyjemna.
A co do samej treści - to samo, co było w serialu. Część jest niemal żywcem wzięta, część przerobiono, ale pojawiło się nawet sporo nowych ujęć. Kreska odrobinę się zmieniła, ale na dobre.
Tylko teraz trzeba czekać :F
pojawil sie juz trzeci trajler. szczerze mowiac, to to nic wyjatkowego. jeden wielki zlepek dwoch poprzednich :/
co mnie najbardziej zniecheca, to fakt, ze wszystkie te sceny to powtorki z anime. co oni maja zamiar zrobic? kolejnego "enda", tyle ze bez finalu? mi to wyglada na streszczenie calej serii... pokazaliby cos nowego noooo, a nie to, co juz wszyscy widzielismy :< *foch* jedyne, co pociesza, ze jakosc jest mniamniusi, ale czy streszczenie serii w endzie bylo zlej jakosci? mi to wyglada na upiekszona wersje, wersji upiekszonej *maslo maslane ;P*
zawiodlam sie, noooooooo :<
mam tylko nadzieje, ze w trailerach uzyto wlasnie tych znanych scen tylko po to, aby nie wyjawiac publicznosci zbyt duzo nowosci *ach ten rym w sercu mym XD*
Pierwsza połowa filmu to bardziej zremasterowany i odświeżony serial (a raczej zrenderowany i narysowany na nowo), podobno istotne różnice pojawiają się w drugiej połowie, już podczas samej Operacji Yashima.
Drugi film ma być również bardziej streszczeniem wydarzeń z serialu i ma zamknąć się na wydarzeniach mniej więcej z epizodu 18. serii. Pojawia się wprawdzie nowa postać (pilotka) i nowy Evangelion (a może to coś na kształt Evangelionów...?), ale fabuła jeszcze nie będzie ostro odchodziła od serialu.
Film trzeci i czwarty to zakończenie, które ma się istotnie różnić od tego z serialu i z Enda.
czytalam gdzies, ze w pierwszej czesci w centrum uwagi maja byc rei i kaworu...
co do kolejnych czesci, jestem ciekawa z czym nowym wyskocza tworcy gainaxu ;P moze wg ten nowej wersji impact ma nastapic po... albo nie, lepiej nie powiem co mi chodzi po mysli, bo jeszcze ktos sie zgorszy *lolz*
jakoś nie pałam wielką radością co do tego że dalej coś z Evangelionem kombinują... boję się co tu dużo mówić że aby dla kasy spartaczą kawał rewelacyjnej historii. Tak bym ujął moje odczucia co do tego filmu i dalszych części: boję się...
I ja tak samo. Szczerze mówiąc dla mnie seria+End of Eva to mistrzostwo, którego już nie powinno się ruszać, bo jest perfekcyjnie wyważone. Nawet manga mi się za bardzo nie podobała, miałam wrażenie, że dużo się tam pozmieniały osobowości bohaterów, a Shinjego szczególnie i nie powiem, żeby pozytywnie.
Co mnie jeszcze niepokoi, to że Rebuild ma być takim przygotowaniem pod film aktorski, zrobionym dla Amerykanów, czyli spłyconym do granic możliwości. Chyba bardziej będzie podobna do mangi, takie odniosłam wrażenie choćby po trailerach, a poza tym że skupią się głównie na stusunkach Shinjego i Rei. I ta zapowiadana nowa postać żeńska...Brrr...
Z materiałów które do tej pory widziałem Rebuild nie zapowiada sie tak tragicznie i choć jestem przeciwnikiem wszelakiego majstrowania przy wspaniałym dziele jakim niewątpliwie jest Neon Genesis Evangelion to z niecierpliwością czekam na jego ukazanie się na DVD (bo na to że pojawi się w kinach w Polsce to nie ma co liczyć). Ważne żeby było dużo Rei:)
Pozdrawiam