Evangelion 1.01: (Nie) jesteś sam

Evangelion Shin Gekijōban: Jo
2007
7,4 4,6 tys. ocen
7,4 10 1 4618
6,7 3 krytyków
Evangelion 1.01: (Nie) jesteś sam
powrót do forum filmu Evangelion 1.01: (Nie) jesteś sam

skąd te anioły... co to jest... po co to... nic nie wyjaśnione... słabo

ocenił(a) film na 9
sowensen

Dlatego należy analizować, nie warto płakać, że nie zostało wszystko podane na talerzu, warto poczytać fora, powiązanie pomiędzy evangelionem i religią i snuć domysły.
Wiadomo, że każdy anioł działa niezależnie a jego celem jest dotarcie do pierwszego anioła czyli Adama, czy w evangelionie istnieje Bóg, a może to po prostu potwory z kosmosu tu należy pokombinować

PPWojtek

Od dawna wiadomo, że to Bóg wysyłał Anioły, bo ludzie według niego nie zasługiwali by żyć.

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

gdzie w nge masz boga?

ocenił(a) film na 9
PPWojtek

oprócz nawiązań religijnych
http://nge.republika.pl/01.htm polecam

ocenił(a) film na 9
PPWojtek

Zaś nie napisałem tego co chciałem, chodziło mi o to, że w nge miesza się wiele religii i nie można jednoznacznie określić czy istnieje jakiś byt będący bogiem czy może jakąś inną istotą

PPWojtek

http://allergic2bull.blogspot.com/2010/09/facepalm-time.html

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

widzę lepiej odpisać nie potrafisz, poprawiłem się niżej więc o co ci chodzi?

PPWojtek

No właśnie o to mi chodziło.

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

to niewiele masz do powiedzenia biedaku

PPWojtek

W NGE istnieje bóg i jest to wielokrotnie powiedziane tu i tam. W samej serii może nie bezpośrednio, ale gdzie niegdzie jest o tym.

użytkownik usunięty
The_Fallen

"gdzie niegdzie" piszemy razem...

Wróć do podstawówki.

Jako, że napisałem to 1 kwietnia 2012 to uznajmy, że zamknij mordę.

Teksty wróć do podstawówki, są bardziej niedorosłe niż ci się wydaje.
Zwłaszcza, że minęło od tego momentu wiele lat, do tego czasu błędów już nie popełniam żadnych.

No ale nie. Musiał się dopieprzyć jakiś pajac.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Ależ doskonale wiem że człowiek popełnia z czasem mniej błędów. Mnie razi brak podstawowych umiejętności języka ojczystego i dlatego się wtrąciłem. Nieważne kiedy napisałeś swój post :)

Obrażanie i wyśmiewanie jest bardziej niedorosłe niż ci się wydaje.
To twoja jedyna taktyka, gdy ktoś ci wskaże błąd dzieciaczku?

Wróć do dyskusji gdy zmądrzejesz mentalnie.

Sam zmądrzej mentalnie. Gdy się wytyka błąd to nie wali się tekstami ''Wróć do podstawówki.'' - a jedynie piszę się gdzie i jaki błąd się popełniło. Tak podsumujmy Twój argument.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Nie płacz, że bardzo skromnie ktoś ci wytknął błąd gramatyczny.
Lepiej popracuj nad swoim wulgarnym językiem.

Tak podsumujmy twój przypadek.

Brakuje ci argumentów to olewasz to co napisałem człowieczku.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Faktycznie, troszeczkę mnie poniosło.

Ale ty ogranicz swoje wygłupy i obraźliwe uwagi, bo to świadczy tylko o tobie.

Może przesadziłem, ale nie lubię gdy ktoś trochę chamsko wytyka mi błąd.

ocenił(a) film na 10
sowensen

Ja tam uważam, że wszystko zostało wyjaśnione co być wyjaśnione powinno. Jest to film pełny różnych motywów i symboli, więc wymaga odrobiny zastanowienia, chwili na refleksje. Poza tym zawsze pozostaje seria anime, w której wszystko było przedstawione bardziej klarownie, ale emo mode Shinjiego czasami dobijał >.<

ocenił(a) film na 9
Keesha

dla ułatwienia dodam że film ma kolejną część (z czterech zaplanowanych) (http://www.filmweb.pl/film/Evangelion+Shin+Gekijōban%3A+Ha-2009-444849) w której poznajemy część odpowiedzi i wszystko jeszcze bardziej się gmatwa :) moim zdaniem, rewelacja. Po pierwszym bardzo dobrym filmie drugi jest wręcz olśniewający, czekam na resztę

ocenił(a) film na 6
Keesha

Poza t ym ja tego filmu nie traktował bym jako coś od czego można zacząć Evangeliona. Po prostu film to bardziej lektura uzupełniająca dla tych co oglądali serial, a nie kompletnie samodzielne dzieło. Przynajmniej tak się wydaje po obejrzeniu pierwszej części

PiecykCrouch

No i zniechęciłeś mnie do oglądania ;(

sowensen

Ty to ogólnie niewiele "czaisz", co?