Ewolucja planety małp

Dawn of the Planet of the Apes
2014
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 92965
7,1 41 krytyków
Ewolucja planety małp
powrót do forum filmu Ewolucja planety małp

Byłem bardzo ciekaw co zrobią po świetnej Genezie. I ku mojemu zaskoczeniu nie spaprali Ewolucji. Film się ogląda przyjemnie, nic się nie nudziłem. Jak to było napisane w recenzji Ave Ceasar, Ave Andy Serkis(koleś jest niesamowity)

ocenił(a) film na 5
jaqub_g

Chyba jedynie "Serkisy" trzymają fason w tym filmie.
Dla mnie niestety rozczarowanie. Bardzo długo czekałem na nowe "Małpy" więc miałem jakieś wymagania.
Nie powinienem mieć natomiast żadnych. Koba z dwoma M249 na koniu prujący na oślep, małpą nie kończy się amunicja, ludzie wykazują się elementarną głupotą (szarża samochodu pancernego... z otwartym włazem, stawianie debilów jako wartowników... po czym całkowite pominięcie ich zgonu). Półdzikie konie nic nie robią sobie z eksplozji i otaczającego ich morza ognia... Oldman tak eksponowany na trailerach, wielki przywódca ocalałych dostał jakieś 10 minut w mocno drugoplanowej roli. Jedynie co zrobiło na mnie wrażenie to owe małpy, a także "klasyczna" muzyka.

ocenił(a) film na 10
Martin von Carstein

Koba oszalał chyba od tych leków z laboratorium, taki skutek uboczny, bo zachowywał się pod koniec filmu jak wariat :D . Wartownicy to debile, bo ci inteligentniejsi wymarli i nie było wyboru. Amunicją się nie przejmuję, bo w każdym filmie nikomu nie brakuje strzał i naboi podczas walk, standard. Nie pokazano by Oldman zginął, wiec może jego rolę rozbudują w następnej części.

ocenił(a) film na 8
muppet90

Oldman ginie podczas wysadzania wieży...

ocenił(a) film na 10
koklet99

Nie było chyba pokazane, że ginie. Tyle, że ich przysypało, ale Malcolm się jakoś wylizał, mimo że też tam był.

ocenił(a) film na 6
koklet99

Tego nie wiemy, równie dobrze mógł przeżyć.