Opis fabuły całkiem fajny , scenarzyści się nie zmienili więc mam nadzieję że będzie równie dobry co geneza . Jedyną rzeczą jaką mi tu nie pasuje jest obsada , w której znalazła się Judy Greer w roli 'Cornelii' . Z tego co kojarzę Cornelia pojawiła
się w oryginalnej Planecie Małp czyli 2 tysiące lat po wydarzeniach z genezy gdzie planeta była już całkiem opanowana przez małpy , ludzie nie potrafili mówić itp. Więc co robi w filmie którego akcja odbywa się 10 lat po epidemii ? Trochę mi to
nie pasuje. Ktoś ma jakieś informacje lub przypuszczenia o co chodzi ? Może po prostu to zwykłe nawiązanie do oryginalnej wersji i nic poza tym ?
Cornelia była zdaje się tą szympansicą, którą Ceasar poszedł uratować z laboratorium po ucieczce z tego schroniska. To było chyba w usuniętych fragmentach pokazane.
To tylko nawiązanie do oryginalnej wersji.
Imię Caesar też jest z niej "zapożyczone". ;)
To coś źle kojarzysz, bo tam nie było żadnej Cornelii, tylko był Cornelius, ojciec Cezara, a jego matka nazywała się Zira. Po zagładzie planety małp uciekli w przeszłość statkiem Taylora, tam urodził im się Cezar, który po ich śmierci w tajemnicy został wychowany w cyrku, a potem był przywódcą rewolucji małpich niewolników.