Ewolucja planety małp

Dawn of the Planet of the Apes
2014
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 92965
7,1 41 krytyków
Ewolucja planety małp
powrót do forum filmu Ewolucja planety małp

Wyszedlem w na poczatku napisow impozniej sie kapnalem ze cos moglo byc

ocenił(a) film na 9
dabram17

sceny nie, ale podobno podczas zmiany napisow slychac odgradzanie gruzu i oddychanie... (koba?)

ocenił(a) film na 10
Mr_Krytyk

I ja tego nie widziałam?? Nieeeee!!! Teraz muszę iść do kina jeszcze raz! Kiedy mówisz to było? Był jakiś obraz pokazany? Jakie napisy się zmieniały?

ocenił(a) film na 9
muppet90

niee mowia tylko ze napisy normalnie leca i ja ksie wsluchac to wlasnie to mozna uslyszec.... nie potwierzone, sam nie sprawdzalem bo wyszedlem.

Poczekaj az bedzie na youtube albo torent :D

Mr_Krytyk

Oby nie Koba. Byłoby to bardzo nie realistyczne żeby on przeżył :/

ocenił(a) film na 10
human8

Nawet bym chciała by przeżył. O ile znów nie będzie chciał zabić Cezara i jego najbliższych, to może coś ciekawego wnieść do następnej części.

ocenił(a) film na 9
human8

Ja mam nadzieję, że to Garry Oldman.

ocenił(a) film na 8
dabram17

http://www.youtube.com/watch?v=FKgU0KCkcxQ
dobrze słychać od 0:30 :D

ocenił(a) film na 10
easeupyourego

Dzięki! Co za chamy, dali zupełnie na koniec i to bez obrazu by nikt nie zauważył.

ocenił(a) film na 9
muppet90

tak, starali sie to ukryc zeby nie wyszlo :D

easeupyourego

słyszycie coś bo bardzo chcecie żeby tam sie coś pojawiło i coś znaczyło.... zobaczymy za dwa lata w nastepnym filmie - jeśli to bedzie kontynuacja wątków jak w dwóch ostatnich,

ocenił(a) film na 10
kedarlupus

Naprawdę coś tam słychać. Najpierw te małpy, potem faktycznie jakby ktoś odwalał kamienie, a potem słychać takie parsknięcie małpy, więc to na pewno Koba.

muppet90

w http://www.youtube.com/watch?v=FKgU0KCkcxQ parskniecia nie słyszałem tylko na początku głosy małp i być może jakies stukot kamieni, reszta to nadintepretacja... zobaczymy w 2016 roku

ocenił(a) film na 9
kedarlupus

A jak nie dożyjemy?

ocenił(a) film na 10
KUNOvonLICHTENSTEIN

Nawet nie strasz, muszę obejrzeć następną część. Nie cierpię otwartych zakończeń, jestem na to zbyt niecierpliwa.

ocenił(a) film na 10
kedarlupus

nie wiem czy użyłam odpowiedniego słowa... Po słychać wyraźnie, że ten dźwięk wydaje małpa. Słuchałam parę razy, jestem pewna, ze się nie przesłyszałam.

ocenił(a) film na 9
muppet90

Fajnie jakby jeszcze Koba wrócił i namieszał :]
Tak naprawdę rozpoczynając wojnę z ludźmi, on tylko to wszystko przyśpieszył. No bo jak już małpy dały przysłowiowy palec w postaci pozwolenia uruchomienia tej elektrowni(?), to ludzie wezmą całą rękę i będą chcieć więcej i więcej.

ocenił(a) film na 10
KUNOvonLICHTENSTEIN

Koba jest po prostu w gorącej wodzie kąpany. Wszystko zaczęło sie przecież od tego, że się wnerwił, że Cezar pomaga w naprawie ludziom, przez co nie powiedział o tej broni. Wystarczyłoby aby pozwolił Cezarowi powiedzieć, że to w ramach podziękowania za uratowanie życia Cornelii.

ocenił(a) film na 10
muppet90

a może to nie koba, tylko stary dobry Oldman :)

ocenił(a) film na 10
emu_

Nie pokazano w filmie by Oldman znalazł się pod gruzami, co mnie cieszy, bo w takim razie może pojawić się w następnej części. Ale jestem pewna, że słyszałam tam małpę. Zresztą, jak pójdę na to jeszcze raz do kina, to zostanę do końca i się wsłucham.

ocenił(a) film na 10
muppet90

jak mówi stara zasada Hollywood - Jeżeli nie widziałeś że bohater/antagonista zginął poprzez rozczłonkowanie spadając do wulkanu, gdzie w tym samym momencie wybucha bomba nuklearna oraz cały jego materiał genetyczny zostaje zniszczony poprzez kolejne atomówki, oznaczać może to tylko jedno - ON ŻYJE :)

muppet90

może i tak... niech Ci będzie... ale jesteś nakręcona na dalszy ciąg....

ocenił(a) film na 10
kedarlupus

Ooooo tak! Uwielbiam ten film, to prawie mój drugi "Avatar"

muppet90

Ja też go lubię... uwazam ze godnie zastepuje ten stary film z Hestonem. ta wersja z wahlebergiem - chyba z 2001 roku to nie wypal. to co robia teraz sensownie tlumaczy jak doszło do sytuacji przedstawionej w pierwszej planecie z 1968 z Hestonem.
a propos... jakie kino jeszcze lubisz?

kedarlupus

Avatar mi nie podszedł, takie futurystyczne Pocahontas

ocenił(a) film na 10
kedarlupus

Pomysł na scenariusz do "Avatara" był przed "Pocahontas".

ocenił(a) film na 10
kedarlupus

Te nowe bajki typu Shrek czy Iniemamocni, jakieś fantasy lub s-f, a ostatnio też filmy na podstawie komiksów Marvela.

ocenił(a) film na 10
dabram17

Obejrzałam dzis film jeszcze raz i zostałam do końca. Faktycznie, jest dźwięk odwalania gruzu, a później warknięcie małpy, pytanie czy to przypadkowe dźwięki, czy wstawiono je specjalnie, z myślą o Kobie.