Ewolucja planety małp

Dawn of the Planet of the Apes
2014
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 92953
7,1 41 krytyków
Ewolucja planety małp
powrót do forum filmu Ewolucja planety małp

Nurtuje mnie jedno pytanie, jak oni nauczyli te małpy gry aktorskiej? I czy to nie było dla nich
męczące? Coś mi się wydaje, że to jednak wszystko było sztuczne. :/

zytab

też się nad tym zastanawiam ;/
Poza tym martwie sie zdrowiem tych malp, czy rzadna a nie ucierpiala w trakcie krecenia tego filmu? Czy w tych niebezpiecznych scenach miały swoich kaskaderów?

ocenił(a) film na 1
Pawel940

Niestety nigdzie w internecie nie ma na ten temat informacji. To troche wygląda jak zamiatanie sprawy pod dywan. +ja to bym sie bała pracować z małpami przy takim filmie, jeszcze by chciały tak naprawdę zrobić jak było w tym filmie. XDDD

zytab

poza tym jak dawali tym małpom broń, to też się nie bali że zaczną strzelać do producetów i ekipy? Czytałem kiedyś ze małpy są nieobliczane ;/

ocenił(a) film na 1
Pawel940

Nie no, mam nadzieję, że broń nie była prawdziwa, to by było lekkomyślne z ich strony, i napewno drozsze niz plastikowe pistolety.
Kurcze teraz to się będę bała pójść nawet do zoo skoro sa takie niebezpieczne :/

zytab

Na końcu filmu też nie napisali, że żadne zwierzę nie ucierpiało na planie. Przypadek ?

ocenił(a) film na 7
zytab

Nauczyli gry aktorskiej - to nic, ale jak nauczyli je gadać? To mnie nurtuje. Normalnie słychać było, że Małpy gadają.

ocenił(a) film na 7
henkel43

Małpy nie były prawdziwe :)

ocenił(a) film na 5
DrogaDoSukcesu

Czy wy sobie jaja jakieś robicie? Kto ich nauczył gry aktorskiej? Jacy kaskaderzy?! Jaka broń dla małp?! O zgrozo -.- Dziękuję DrogaDoSukcesu za oświecenie, że te małpy nie były prawdziwe! (;

ocenił(a) film na 1
dorotkaa_91

To jak to niby zrobili? :/

ocenił(a) film na 5
zytab

Mamy XXI wiek? ;) komputerowo...

dorotkaa_91

dorotka, jak niby komputerowo? To jak je wstawili do filmu? Weź już nie kłam

użytkownik usunięty
dorotkaa_91

to jest deprecjacja małp!
;)

ocenił(a) film na 7
dorotkaa_91

Tak, dorotkaa_91, mamy XXI wiek, a ty nadal umysłowo w prehistorii. Jak można nie zrozumieć, że ten temat to tylko żart?

ocenił(a) film na 5
dirt16

Nie trzeba od razu kogoś obrażać [tyczy się to również tigercuba]. Skoro żart to potraktuj mój komentarz z dystansem. Dla mnie pisać dla żartu żeby "coś" napisać jest BEZ SENSU. Jak już podejmować jakiś temat na forum to proszę nie piszcie o niestworzonych rzeczach żeby tylko sprowokować do idiotycznej wymiany zdań.

ocenił(a) film na 7
dorotkaa_91

Być może osoba która to założyła ten temat jest trollem i napisała bez sensu aby sprowokować kłótnię, a może po prostu to był zwykły żart. Jeśli jednak rozumiesz o co chodzi i w twojej opinii ten temat to zwykły trolling, to nie rozumiem po co odpisujesz takiej osobie w dodatku próbując przekonać ją, że jest w błędzie, że te małpy są zrobione komputerowo (a przecież ta osoba to wie, tylko trolluje bądź żartuje). To bardziej świadczy o tym, że to ty nie zrozumiałaś iż ta osoba nie pisze poważnie.

ocenił(a) film na 9
dirt16

Głupi żart bo typiara dała filmowi 1

ocenił(a) film na 3
zytab

Co za dystputa. No jak to, to nie wiesz? Każda małpa miała swojego operatora, na kabelku. Elegancko to wyszło. Więcej takich filmów:D

ocenił(a) film na 8
dorotkaa_91

heheh wiadomo, że to wszystko komputerowo bylo robione ..... co z wami ludzie [nawet Caesar by to pojął ]

ocenił(a) film na 5
dorotkaa_91

Ty serio taka niejarząca czy udajesz?

ocenił(a) film na 7
DrogaDoSukcesu

Nieee??? Nooo Cooo Tyyyy! Przecież sam je widziałem. Musiały być prawdziwe!

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 9
BlakJoint

A gdzie są admini ja się pytam?

ocenił(a) film na 8
henkel43

@henkel43
Bez przesady z tą mową. Wybrali kilka zdolniejszych małp i jakoś zdołali nauczyć je wymawiania dwudziestu paru prostych słów. A i to niechętnie i niezbyt wyraźnie przemawiały. Reszta to już w ogóle wyłącznie zwykłe "małpie" odgłosy wydawała, co najwyżej machała rękami, że niby to język migowy.
Ale jak to mówią, trening czyni mistrza i może za kilka lat w kolejnej części (jeżeli budżet pozwoli) więcej małp będzie mówiło.

Mnie ciekawi jeszcze, czy w przerwie między ujęciami producenci dali im coś do czytania, żeby się nie nudziły. Widać było, że przynajmniej jedna z nich (orangutan) miała na to ochotę.

ocenił(a) film na 7
henkel43

Akurat gadanie to nie problem. W ameryce w filmach kinowych wszystko się robi na postsynchronach. Małpy nauczyli sprawnie ruszać ustami, a potem aktorzy podkładali za nich głosy. Zresztą małp się nie da nauczyć gadać bo mają inny aparat głosowy

ocenił(a) film na 8
zytab

Małpy to bardzo pojętne zwierzęta - szybko się uczą. A do celów filmowych nauczyli małpki dodatkowo mówić. Zobaczysz, że już niebawem małpy staną się gwiazdami w kinie. Już nie dużo brakuje.
Na dodatek reżyser zrobił super biznes, małpy odegrały główne role, a on im nie zapłacić, tzn. zapłacił w postaci skrzynek z bananami.
Po takiej transakcji wszyscy byli zadowoleni!

użytkownik usunięty
Rastan

Banay?! no żart! tak było w poprzednich częściach. Teraz małpy chcą szampana , kawioru i wanny z pianą, z olejkami Chanel.
Po Holyłódzie śmigają Porszakami, i żadna małpa pci żeńskiej nie pójdzie na miasto bez torebki Fendi.
Cezar ma byc nominowany do Oscara. I przyznam się, że to mój typ :)
;)

ocenił(a) film na 8
zytab

I pamiętaj: żadna małpa nie zabije innej małpy!

zytab

http://www.youtube.com/watch?v=4dzQ9rk_AaQ

SKĄD WY JESTŚCIE

ocenił(a) film na 8
michal_kaluzynski

to nie ludzie to małpy ...heheheh

ocenił(a) film na 8
zytab

nurtuje mnie jak można być takim kretynem żeby stwierdzic ze to prawdziwe małpy

ocenił(a) film na 8
marvel500

Doszukiwałem się w tym jakiegoś żartu naśmiewania się z filmu ale oni autentycznie myślą ze tu grały jakieś małpy a na dodatek mówiły. Brak slow. Tylko litość.

ocenił(a) film na 5
marvel500

Nurtuje mnie, jak można łykać takie wpisy jako prawdę. Trzeba kompletnie nie mieć pojęcia, czym jest ironia.

ocenił(a) film na 1
Tigercub

True

Tigercub

A mnie nurtuje jak można zakładać taki temat... po co?

ocenił(a) film na 5
zytab

Rekinado 2 na 10, a Ewolucja Planety Małp na 1. Tak... Wiele to o tobie mówi...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
___ice___

Mam sie zabic? Pozdro

ocenił(a) film na 6
zytab

Wystarcz, że nauczysz się latać :)

ocenił(a) film na 8
zytab

Zytab, jak można ocenić Rekinado na 10...?

ocenił(a) film na 7
mmaniaa

A przygody Kubusia Puchatka na 10...?

O GUSTACH SIE NIE DYSKUTUJE ;-)

ocenił(a) film na 8
stanlej83

hih:) no może masz rację, ale i tak uważam, że Kubuś Puchatek to arcydzieło przy Rekinado...:)

stanlej83

Bo tak się składa że 10 dla Kubusia Puchatka to uczciwa ocena w jego kategorii oczywiście

ocenił(a) film na 6
stanlej83

a w Rekinando też grały prawdziwe rekiny? Nurtuje mnie to pytanie od dobrych kilku dni.

ocenił(a) film na 1
terman

No tu to chyba nie, no ale sama nie wiem. Najprawdopodobniej czesc byla prawdziwa, czesc sztucza, a innym razem to ludzie przebierali sie w kostiumy rekinow. Ale DOBRE PYTANIE

ocenił(a) film na 8
zytab

Ludzie xD nie no ku*wa nie wieże! Hahahaha......

Czytam wasze komentarze i leje na podłoge!
'' czy małpy przeżyły? '', '' bardzo sie musiały zmęczyć '', '' jak je nauczyli trzymac bron? ''
Rozwalacie mnie! Serio czy nie widac tego że są komputerowe? Nawet tak się ruszają komputerowo xD
Słuchajcie pierwsza klasa dla tego co to wymyślił, poprawiliście mi humor xD Dzieki!!!

ocenił(a) film na 1
stanlej83

Sentyment

ocenił(a) film na 7
zytab

Ty, no właśnie. I małpy umierają! Gdzie jest GreenPeace?

ocenił(a) film na 8
zytab

Marny trol!

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 9
zytab

heheh ale tuman jak to byli przebrani ludzie a nie prawdziwe.od kiedy małpy umnieją szczelać z broni ?