Ewolucja planety małp

Dawn of the Planet of the Apes
2014
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 92965
7,1 41 krytyków
Ewolucja planety małp
powrót do forum filmu Ewolucja planety małp

No więc byłem naprawdę miło zaskoczony tym filmem. Autorom naprawdę udało się odtworzyć klimat starej dobrej Planety Małp. Dla mnie mistrzowskim zabiegiem okazało się przeniesienie środka ciężkości właśnie na Cezara i jego towarzyszy. To nie jest film o ludziach i tylko i wyłącznie dlatego zrozumiałem tak małe wykorzystanie Oldmana (którego występy na ekranie można policzyć na palcach jednej ręki). Cezar w trakcie filmu wypowiada mądre słowa tak bardzo pomyliłem się bo myślałem ża małpa jest inna od człowieka, i to jest właśnie oś i kręgosłup tego filmu że mimo różnicy gatunkowej każde społeczeństwo boryka się z tymi samymi problemami zawiści zdrady tyrani zastraszania i brutalnej przemocy. Czekam z niecierpliwością na kolejną cześć ode mnie mocna 9tka

ocenił(a) film na 9
kubapol21

"No więc byłem naprawdę miło zaskoczony tym filmem. Autorom naprawdę udało się odtworzyć klimat starej dobrej Planety Małp. "

głownie dzięki muzyce która była obłędna i nawiązywała do starej serii.

kubapol21

A na pewno będzie trójka?

ocenił(a) film na 9
Kulfonidas

na 100 % dwójka kończy się w taki sposób że kontynuacja jest niemal pewna. O ile wyniki finansowe będą zadowalające

kubapol21

Będą, będą. Takie kino akcji pochłonie każdy, zwłaszcza młodzież.