PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644064}

Ewolucja planety małp

Dawn of the Planet of the Apes
2014
7,0 92 tys. ocen
7,0 10 1 92286
6,9 56 krytyków
Ewolucja planety małp
powrót do forum filmu Ewolucja planety małp

Po prostu, co tu więcej pisać. Jeśli komuś odpowiadała jedynka na tej również się nie zawiedzie, jak dla mnie lepsza, bardziej emocjonalna z całą pewnością a postać Ceasara to już naprawdę coś co zapamiętam na zawsze. Ostatnia wymiana zdań między przyjaciółmi i słowa w niej zawarte puentują cały film jak również rzeczywistość.

JamesFord

Popieram w 100%!

W pierwszej części mieliśmy bardzo dobre wprowadzenie, jak z resztą tytuł mówi "genezę".
Dwójka ku mojemu zdziwieniu trzyma mocno poziom a fabuła bardzo sprytnie się rozwija.
Fakt, momentami możemy przewidzieć co się wydarzy, zwłaszcza kiedy mamy w pamięci jeszcze poprzednią część, jednak zdecydowanie również trzyma w napięciu od początku do samego końca.

Tym którzy oglądali "Genezę..." "Ewolucja..." na pewno się spodoba. Jeśli pierwsza część się jednak nie podobała, druga raczej też nie przyciągnie.
A tym którzy dopiero mają w zamiarze obejrzeć oba filmy gorąco polecam, ponieważ zdecydowanie cała historia może zapaść w pamięć pozostawiając miłe wrażenia z seansu :)

ocenił(a) film na 8
JamesFord

Popieraam :)

ocenił(a) film na 8
JamesFord

Mi też się film podobał. Takie kino po prostu trzeba lubić i już. Ja uważam, że i w tej i w poprzedniej części bardzo sprytnie wyjaśniono jak to się stało, że małpy przejęły władzę nad światem. Fajnie nakręcone, no i ten Andy Serkis!