Ewolucja planety małp

Dawn of the Planet of the Apes
2014
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 92965
7,1 41 krytyków
Ewolucja planety małp
powrót do forum filmu Ewolucja planety małp

Po obejrzeniu pierwszej części która narobiła mi apetytu na kolejne , obejrzawszy kolejną jestem ogromnie rozczarowany. nudny, przewidywalny, dialogi i gra aktorska na średnim poziomie. ogólnie mam wrażenie że scenarzysta zabardzo nie wiedział jak pociągnąć to dalej. można podsumować to tak, "małpa galopujaca na koniu strzelająca z dwóch karabinów jednoczęsnie to przegiecie. 4 to wszystko co moge dac.

ocenił(a) film na 9
sereczek666

Chyba nie ma osoby która nie wie jak ta historia się kończy, ameryki nie odkryłeś. Nie wiem jak ty ale ja od dłuższego czasu nie wyliczam bzdetnych scen i nie skupiam się na nich bo przy takim podejściu 90% filmów jest do bani i to najczęściej po 10 min sensu, owszem ta akcja z koniem była trochę przesadzona ale co z tego? cały film jak dla mnie rewelacja.

ocenił(a) film na 3
sereczek666

Ja tak samo wyczekiwałem na "Ewolucję" bo "Geneza" mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Ale słaba ta część niezmiernie. Pomijam już cieniutki scenariusz, dialogi (zarówno małp i ludzi) czy aktorów z tym głownym blondynkiem na czele, ale spodziewałem się chociaż wizualnie dobrze podanego filmu. A tu klops kolejny - małpy poruszający się niezgrabnie, a walki między nimi to żenada, chociaż bardziej winię za to kamerzytę a nie charakteryzatorów czy ekipę od efektów specjalnych.