oglądałem wiele odcinków i niby podoba mi się tylko mam zastrzeżenia co do filmu ze Armia ludzi
nie pokona 30 małp . to jest dziwne .
Geneza planety małp(2011) , widziałem zwiastun i to trochę śmieszne ze Armia ludzi nie potrafili pokonać kilku małp .
Nie oceniaj fabuły na podstawie zwiastunów. Też przed seansem mówiłem sobie "To będzie głupi film, o tym jak banda małp z IQ człowieka pokonały armię" po tym jak oglądałem zwiastuny, ale w tak naprawdę fabuła opowiada o czymś zupełnie innym, a zwiastuny zostały tak zmontowany aby ostatecznie zaskoczyć widzów (zwłaszcza sceptyków). Zwiastuny zapowiadały głupi, efekciarski megahit żerujący na kultowej marce, ale w praktyce to bardzo dobre, nie głupie (chociaż niestety zdarzają się pewne nielogiczności, ale da się je znieść) kino sf jakiego od dłuższego czasu nam brakowało. Jestem miłośnikiem serii Planety małp i śmiało mogę powiedzieć, że to drugi najlepszy film w całej serii.
Armia ludzi nie potrafili pokonać kilku małp, ponieważ owa armia ludzi jedyne co posiadała to konie i karabiny, a małpy są kilkakrotnie silniejsze od ludzi.
Zastanów się co piszesz. Armia ludzi? 30 małp o inteligencji człowieka, a co za tym idzie większym sprycie i sile przewyższającej możliwości człowieka.
Polecam obejrzeć film, pozdro.
walnij się klawiaturą w głowę pozdro. 30 małp nie ważne jaką mieli by inteligencje nie potrafili by pokonać całej Armii ludzi .
Szkoda mi trochę tej klawiatury. To inaczej, gdybyś obejrzał film to wiedziałbyś, że zamieszanie właściwie wyniknęło nagle. Nie cała armia ludzi była zobligowana do tego żeby walczyć z małpami bo jeszcze wtedy nie wiadomo było do końca z czym ludzkość ma do czynienia. Ja tak to odbieram. Poważnie obejrzyj film bo całkiem przyjemny, pozdro.
wiem ze patrzenie w lustro ciebie boli ale nikogo nie obchodzi twoja opina ze jeszcze nie dojrzałaś.
Po 1: Jaka armia? Ok. 20 wozów policyjnych i ok. 2 helikoptery to armia?
Po 2: 30 małp? Samych orangutanów chyba tyle było.
Po 3: Małpy o wysokiej inteligęcji wygrają z ludźmi bo małpy są zwinniejsze itp.
Po 4: Pisząc: "wiem ze patrzenie w lustro ciebie boli ale nikogo nie obchodzi twoja opina ze jeszcze nie dojrzałaś." pokazuje że sam jeszcze nie dojrzałeś.
armii na pewno by nie pokonała ale tam małpy miały do czynienia z policją i to w niezbyt dużej liczbie
Zacznijmy od tego że to bardzo dobry film i nie taki naiwny jak większość filmów i ludzie w niecałą noc nie zebrali armii tylko maks 30 lokalnych policjantów, a małp było też trochę więcej niż 30 wliczając w to małpy ze schroniska, instytutu i zoo.