Czy to kolejny durny temat ?
Masz na myśli murzyna ?
idioto ....... po kiego zakładasz takie żałosne temaciki ?
dokładnie to chciałem napisać. Autor tematu wyskoczył z debilnym tekstem i jeszcze się kłóci ze wszystkimi naokoło :)
jedynka dla mnie była beznadziejna, więc zakładam że dwójka czy z reżyserem, czy bez, czy z małpą zamiast reżysera, i tak będzie debilna ...
małpa ma dwa zwoje więcej od konia, system 5 funkcyjny, spać, jeść, srać, uciekać przed tygrysem, i drzeć ryja, nie ma możliwości żeby wykolegowała człowieka, niby w filmie tłumacza że tym lekiem naszprycowana zaczyna trybic, i nawet jakby było takie coś, to ta małpa może być co najwyżej na poziomie psychicznym 5 latka, max nastolatka z zespołem downa, jak taki debil może zagroźić człowiekowi .. daj małpie pistolet, to wsadzi sobie do ust lufę i pociągnie za spust.? film z Hestonem był groteskowym sf, z przesłaniem, koniec filmu pokazywał że nie jest to planeta małp, tylko ziemia zniszczona przez ludzi, ... a ten nowy rebort, remake? on próbuje temat tłumaczyć na serio, i to jest błędne założenie, wystarczy powołać do działania Ku Klux Klan i po małpach :P ...
Miej szacunek do swoich kuzynów.. nie porównuj szympansów do jakichś żałosnych koni, z których robi się kabanosy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Great_Ape_Project
Rację mają. Jestem mięsożercą, nie zakazywałbym testów na zwierzętach. Trzeba odwrócić łeb i iść dalej. Ale krewnych ludzi by mogli zostawić w spokoju. Niech testują na świniach i koniach.
Słuchaj gościu, chcesz się bratać z małpami twoja sprawa ... ale co ty masz do koni? koń i pies do najbardziej przyjazna dla człowieka zwierzyna od wieków, mam do nich respekt, koń stanowił jedyny środek transportu przed wynalezieniem samochodu ... bez małpy nasza cywilizacja była taka sama, a bez konia? skoro automobile służą nam do lokomocji od zaledwie 100 lat! przez tysiące zastępował je koń! więc daruj sobie żałosne teksty o kabanosach, bo jakby nie te zwierzęta to biegał byś dzisiaj z gołą dupą i procą i strzelał do ptaków ... miejsce małp (szympansów, pawianów) jest na drzewie w dżungli, niech służą za przekąskę dla tygrysów, i innych drapieżników, natomiast miejscem dla konia jest stadlina, stajnia, ranczo, a nie ubojnia. Oczywiście jest pewna grupa ludzi która uważa inaczej, ja to rozumiem, przecież niedawno bo 70 lat temu inna pewna ludzi uważała że jedna z ras człowieka jest plagą i należy ją wytępić.
He żałosny bełkot koniofila, konie mnie brzydzą, wielki łeb, mózg w środku jak u myszy. To jest kupa mięśni, która potrafi tylko iść. Działają na podobnej zasadzie co gołąb- tak samo prymitywny mechanizm(jedna zębatka w środku, która porusza prawe i lewe nogi). Ale konie jakieś tam zalety mają.... kabanosy- PALCE LIZAĆ! Nie umywa się do wołowiny.
Każdy koń, który nie ma siły pracować powinien przymusowo być zabierany właścicielowi i oddany do rzeźni. Koniec z marnotrawieniem paszy i tak pysznego mięska. Może chcecie te kilogramy koniny zakopywać w grobach? Żałosne.. a dzieci w Afryce głodują.
Matejko, Gierymski, Kossak, wszyscy ci panowie malowali konie, ... pokaż mi małpofilu który z artystów poświęcił płótno na małpę? dzieci w afryce chodzą nago bo się chcą najeść wstydu, a co mnie obchodzi głód w afryce? nie moja wina że murzyn jest imbecylem i nie umie sobie znaleźć jedzenia w lesie, jakby nie biały to do dzisiaj czarni skakali by z małpami po drzewach, taka jest prawda, wszystko co dzisiaj masz i korzystasz - kibel, lodówka, rower, komputer, telefon komórkowy, wszystko to jak i cały przemysł na świecie wymyślił biały. Czarny jest dowodem na brak ewolucji w swoim gatunku,
Jak możesz tak mówić faszystko biały! Będę musiał za to ukarać jakiegoś konia, mam praktyki w stadninie, to się będę znęcał. :) Daj adres, to ci przyślę kawałek ciała tego brudnego szkaradztwa.
a ja się zachowam jak prawdziwy chrześcijanin i życzę ci lokatorów murzynów, i małpę dzielnicowego :D ... potrafię być miły? :)
Większość wynalazków, w tym komputer wynaleźli murzyni. Wystarczy zobaczyć na muzykę- jazz i hh. To jest Rasa Panów. Więc do knagi białasie.
aleź się popisał waćpanie, tańce przy ogniskach czarnuchy mają w krwi, lata 70te w usa czasy biedy dla murzynów, i pierwsze pomruki walk o ich równe prawa, ale z racji że czarny nie chciał dobrowolnie pracować to nie było go stać na zakup nowych płyt analogowych, stąd w głośnikach gramofonów grały zacięte płyty a murzyni nie mogli odsłuchiwać pełnych kompozycji, słyszeli za to zacięte dzwięki do których zaczeli zawodzić - wiesz, takie popularne zjawisko dla psów które wyją do syreny strażackiej gdy sie pali. Skąd to zamiłowanie do kajdan wśród czarnych? czy to nie dowód że bliżej im do małp? bo niby zniesiono niewolnictwo a czarni wciąż zakładają na siebie kilogramy żelaza, ... hip hop mamy wyjaśniony to teraz takie sprostowanie do tego co napisałeś odnośnie wynalezienia przez murzynów jazzu, słuchaj mistrzu - jak murzyn miał wymyślić jazz skoro murzyn nie skonstruował nigdy żadnego instrumentu poza bębnami? jazz to instrumenty strunowe oraz dęte, wiec murzyn jak zaorał hektary pola, i jak wyzbierał hektary bawełny i gdy jego łaskawy pan nie widział, to wtedy murzyn mógł spróbować gry na gitarze, czy pianinie, ale z racji że nie umiał czytać (bo jest leniwą małpą) ... nie mógł grać z nut, mógł tylko myśleć że gra i tak powstał jazz :) .. ale z racji że do dzisiaj murzni nie umieją pisać, nikt nie jest w stanie zapisać nutami kawałków jazzowych, to granie spontaniczne, granie bez początku i końca, granie dla grania. Murzyn wymyślił komputer? a jaki komputer? ... murzyn nawet nie wymyślił sandałów, najlepszym dowodem na brak rozwoju wśród czarnuchów jest brak dobytku kulturowego, każda myśląca cywilizacja budowała miasta, uprawiała ziemię, posiadała króla, armię, oraz jakiś kodeks ... czy to Majowie, czy Egipcjanie (nie murzyni, nie ten kolor skóry), czy Summerowie, czy tam Chińczycy, Grecy czy ci którzy dali początek naszej cywilizacji czyli szlachetni Rzymianie :)
Murzyn z racji swojego małego móżdżku oraz dobrego uwarunkowania fizycznego, jest idealnym materiałęm do niewolniczej pracy, i tak samo jak pies murzyn potrzebuje mieć białego pana który będzie mu rozkazywał - trener w NBA.
Uważasz małpy za swoich kuzynów? Współczuję.
Małpy to odpad genetyczny. To ,że mamy wspolnego przodka oznacza tyle ,ze są upośledzona gałęzią rozwoju skazana na wyginięcie.
Przy ludziach z ich bombami atomowymi KAŻDE większe zwierzę to nieudany odpad genetyczny, poza szczurami, gołębiami miejskimi, karaluchami itd.
Rozpatruj sytuację, w której nie ma ludzi, małpiszony mogłyby w coś podobnego wyewoluować.
Wyewoluowały juz dawno w nas. Tutaj mamy jakiś zewnętrzny mutagen ,ale ta historyjka sie nie trzyma kupy bo jak malpy moglyby pokonać miliardy ludzi? Goryle są na granicy wyginięcia. Inne małpy bez ogonów też są w ciężkiej sytuacji bo są zabijane przez murzynów na mięso. Książka Planeta Małp byla pierwsza książka jaka przeczytalem z wlasnej woli. Z tego co pamietam to nie bylo tam wyjaśnione jak malpy pokonaly ludzi. Bylo tylko ,ze zatrzymaly sie w rozwoju bo nie potrafiły nic stworzyć ,jedynie podtrzymywać to co zastaly. W najstarszej ekranizacji sprawa byla lepiej wyjaśniona. Ziemia byla zniszczona prawdopodobnie wojna atomowa wiec cala reszta jest latwa do dopowiedzenia sobie.
Generalnie z jednej strony lubię filmy z serii Planeta Malp bo mam sentyment ,a jednoczesnie tutaj mam wrażenie ,ze ogladam jakąś zapowiedz "slusznego" buntu murzynów/muzulmanów/kogo tam jeszcze. Wiekszosc ludzi ma kibicować malpom ,tak jest kręcony film ,a wiec przypomina to kult "Białej winy" ,wyparcie sie wlasnych praw w imie tanich emocji i falszywego wspólczucia wobec oprawców.
W najstarszej Planecie Małp również niczego nie wyjaśniono i wojna atomowa, w której giną ludzie, a nie małpy i zostaje zniszczony świat ludzi, a nie małp jest nieco kuriozalny. Już lepiej, aby w nowym filmie drążyli temat wirusa, który zabija ludzi
No jeśli to wirus a nie malpy zabija ludzi to ok.
Swoja droga ,zastanawiam się dlaczego Cezar ma non stop marsową minę na trailerach.
"Aluminium350 Przy ludziach z ich bombami atomowymi KAŻDE większe zwierzę to nieudany odpad genetyczny, poza szczurami, gołębiami miejskimi, karaluchami itd.
Rozpatruj sytuację, w której nie ma ludzi, małpiszony mogłyby w coś podobnego wyewoluować."
przez przypadek mądrą rzecz napisałeś, małpy nie zamieszkiwały lasów europy, natomiast dżungle afryki tak ... to samo tyczy się murzynów, podobno AIDS i HIV jest skutkiem krzyżowania tych dwóch gatunków ... więc jeżeli jakiś pochodzi od małpy to czarnuch.
Przecież małpy nie są na tyle inteligentne żeby mogły reżyserować filmy.... By zaczęła skakać po planie i nic by z tego nie wyszło. Chyba, że z pomocą tresera ;p
jak to nie są? Spike Lee zajmuje 313 miejsce w top reżyserów ... jak na małpę i tak nieźle ;)