PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=686419}
7,3 206 tys. ocen
7,3 10 1 205827
7,7 99 krytyków
Ex Machina
powrót do forum filmu Ex Machina
Mati_1916legia

Mam ten sam problem :)

ocenił(a) film na 8
elfka77

Chappie to kino familijne, ExM to SF.

Mati_1916legia

Ex Machina to najlepszy film sf od wielu lat.

ocenił(a) film na 10
obleh

dokładnie też tak uważam

ocenił(a) film na 8
Mati_1916legia

na szybko,bo chce teraz jechać rowerem po bilet

ocenił(a) film na 9
Mati_1916legia

jak rowerem to Chappie.

ocenił(a) film na 9
Mati_1916legia

Chappie. Ale polecam oba filmy. :)

Mati_1916legia

oba warto zobaczyć, więc najlepiej teraz na jeden a w najbliższym czasie na drugi :)

ocenił(a) film na 8
driverpicksthemusic

zdecydowałem wróciłem przed chwilą z Chappiego

ocenił(a) film na 8
driverpicksthemusic

więcej niż rewelacja

Mati_1916legia

Wybieram się jutro i również mam problem z wyborem.

ocenił(a) film na 9
wodniq

Polecam oba filmy, jednak bardziej podobał mi się Chappie. Niby oba filmy mają ten sam gatunek Sci-Fi/Thriller, a jednak wywołują zupełnie inne emocje.

Chappie to film, który na pewno spodoba się osobom wrażliwym i empatycznym. Działa on na skrajnych emocjach; radość, strach. Ten film daje o wiele większe przeżycia. Na pewno Ci się spodoba. Wszyscy moi znajomi bardzo go chwalą.

Ex_Machina jest filmem bardziej statycznym. Akcja rozgrywa się w jednym budynku i wraz z każdą minutą wzrasta napięcie. Losy bohaterów są niewiadomą aż do końca filmu.

Po prostu warto się wybrać na oba! :-)

ocenił(a) film na 8
Oskar5054

a Chappie też miał momenty wzruszające

ocenił(a) film na 9
Mati_1916legia

Dokładnie. Ten film jest niesamowity. Zakochałem się w nim. Za tydzień pojadę specjalne do Krakowa, żeby go obejrzeć w 4DX. :))

ocenił(a) film na 7
Mati_1916legia

Zależy czego się spodziewasz, "Ex machina" jest bardziej SF, "Chapie" jest zabawniejszy. "Chapie" to, mimo wszystko, kino akcji, "Ex machina" to psychologizujący thriller z niezłym fantastyczno-naukowym pomysłem.

ocenił(a) film na 9
Mati_1916legia

Polecam Ex Machina jeden z lepszych filmów

ocenił(a) film na 10
Mati_1916legia

Ex Machina.

Daje do myślenia.

ocenił(a) film na 7
Mati_1916legia

Ja tam wybiorę się na obydwa (napisałem nieprecyzyjnie bo Chappiego już widziałem i było dobrze, ale spodziewałem się znacznie lepszej rzeczy). Co więcej wybiorę się też na Zbuntowaną (też fantastyka, chociaż w zupełnie innym stylu) chociaż po lekturze książki zanosi się, że będzie słabsza od Niezgodnej.

ocenił(a) film na 10
Mati_1916legia

Ex Machina - rewelacja.
Chappiego jeszcze nie widziałam, ale zamierzam bo lubię reżysera (za Dystrykt 9)

clavier

Wybrałem Chappie,film świetny.Ex machine też trzeba zobaczyć,bo lubię też statyczne klimaty.

ocenił(a) film na 9
wodniq

Chappie jest genialny. Byłem już na nim 3 razy. Chciałbym drugą część, ale raczej to się nie spełni ... :c

ocenił(a) film na 10
wodniq

Chappie może być, ale bez szału, chociaż Dystrykt 9 wg mnie to mistrzostwo.
Ale Ex machina- REWELACJA, inny gatunek , bo to sf ale thriller psychologiczny. Inna bajka.