PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=686419}
7,3 206 tys. ocen
7,3 10 1 205827
7,7 99 krytyków
Ex Machina
powrót do forum filmu Ex Machina

Do jakich filmów sf moglibyście porównać Ex Machinę? Chciałbym wiedzieć na co się nastawić.

szmyrgiel

Tu nie ma się co nastawiać. Od pierwszej minuty wsiąkasz w jedyny i niepowtarzalny klimat, czy chcesz tego czy nie. Nie jest to kino akcji ze strzelaninami. Tu liczą się słowa, piękne zdjęcia i nastrojowa muzyka. Może wynikać z tego, że jest sennie i nudnawo. Nie ma opcji. Od emocji i błyskotliwych dialogów aż iskrzy. To nie przesada, że mamy tu do czynienia z najlepszym filmem science fiction od wielu lat.

ocenił(a) film na 10
obleh

opisałeś dokładnie to samo co myślę o tym filmie :)

ocenił(a) film na 9
szmyrgiel

Piszą wszyscy że z filmem Maszyna....ale nie wiem czemu, bo tu akcji nie ma nawet przez minutę, aaaaa chyba dlatego że tu główny robot jest ex tego robota z Maszyny więc to raczej romansidło :D

użytkownik usunięty
szmyrgiel

mi sie wydaje ze powolnym tempem i miejscem z dala od cywilizacji..to film bedzie podobny do MOON 2009. W moon wlasciwie gra tylko jeden aktor plus robot. także jak nie widzialeś polecam.

użytkownik usunięty
szmyrgiel

moim zdaniem podobnym filmem jest Moon 2009.

ocenił(a) film na 9
szmyrgiel

Sztuczna inteligencja, nie kameralny, ale też o sensie człowieczeństwa, do którego dąży robot.

szmyrgiel

Podobnym filmem jest Blade Runner- mocno polecam

szmyrgiel

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź. Kilka dni temu wybrałem się do kina. Wasze porównania są trafne, sam film gorąco polecam.

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Spróbuj z AUTOMATĄ