PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039711}

F1: Film

F1: The Movie
2025
7,7 22 tys. ocen
7,7 10 1 21609
6,9 40 krytyków
F1: Film
powrót do forum filmu F1: Film

Każdy, kto spodziewa się aerodynamicznego dzieła, który hula po torach, jak zawodowcy - mogę zapewnić, że sama jazda nie ma tyle do powiedzenia, co prowadzenie konfliktów za kulisami F1. Mamy tutaj aroganckiego Brada Pitta, który wciela się w kierowcę, który uległ poważnemu wypadkowi, i zostaje zaproszony do fikcyjnego zespołu, żeby coś ugrać i zdobyć pierwsze punkty w sezonie dla teamu. Wiecie, jaka jest ironia losu? Że twórcy woleli pokazywać wyścigi w montażowym skrócie, nie licząc ostatniego wyścigu, który wygląda profesjonalnie - nawet pod kątem oprawy imprezowej wygląda biednie. Dłuży się z jednego prostego powodu - nie da się lubić Sonny'ego. Brad Pitt ma niewdzięczną rolę, który musi udowadniać swoją wielkość, rozstawiając kolegów po kątach. Główny bohater opowieści łamie zasady fair play, ma niezręczny romans (bez chemii), a jego losy są obojętne, bo jest niewytłumaczalnie kłótliwy i zarozumiały. Totalne rozczarowanie.

chris3z8

Jakiś pokaz przed premierowy oglądałeś ?

ocenił(a) film na 8
Panks55

Dzisiaj były w IMAX.

ocenił(a) film na 3
ponczi88

Oglądałem z okazji materiałów prasowych. Autorzy głównie skupiają się na grupie IMaX, bo dźwięk odgrywa pierwsze skrzypce. Dopasoeane elegancko, więc też byłem zawiedziony pozostałymi elementami.

ocenił(a) film na 9
chris3z8

Tak głupiego tekstu i oderwanego od filmu, przy całym zrozumieniu, że o gustach się nie dyskutuje, tutaj na Filmwebie nie czytałem.

ocenił(a) film na 3
ryssiook

Dobra, dobra, to idź sobie czytaj kogoś innego, a nie przychodzisz do mnie z pretensjami.

ryssiook

Oczywiście, że się dyskutuje o gustach. Nie jest jak d..., że masz jeden na całe życie. Możesz go rozwijać i kształtować. Tak piszą osoby, które nie potrafią wyjść poza swój subiektywny punkt widzenia. Taki paradoks.

ocenił(a) film na 7
chris3z8

Może jestem prostym chłopem, ale mi się podoba ten komercyjny mało wyszukany blockbuster

ocenił(a) film na 3
marcin_lendzion

Nikomu nie bronię lubić coś, za czym sam nie przepadam, ale jak czytam takie gadki, jak powyższy komentarz, to mam ochotę zbanować własne konto na Filmwebie i wypisać się z tego forum na dobre. Widzowie stali się rozszczeniowie, więc nic dziwnego, że zawód krytyk filmowy umarł ( po części) przez masowe media.

chris3z8

Nie przejmuj się i rób swoje.

ocenił(a) film na 7
chris3z8

I to jest prawidłowe podejście pozdrawiam