PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043241}

Fachowiec

A Working Man
2025
5,4 13 tys. ocen
5,4 10 1 13486
4,1 24 krytyków
Fachowiec
powrót do forum filmu Fachowiec

Cóż, nikt chyba po filmach z Jasonem niczego nie oczekuje oprócz lubu-du (nawet nieźle zaaranźowanych) oraz strzelanek ( dla 5cio latków), nie dziwi więc i ten film. Scenariusz masakra, gra aktorska masakra (nawet Peny), dialogi, że aż czujemy się zażenowani. Ale dla tego Anglika idziemy do kina i pójdziemy na każdy kolejny, bo chcemy coś takiego ogladać, licząc, że może tym razem oprócz akcji będzie trochę aktorstwa. Nie wolno dawać Stallone pisania scenariuszy, ale skoro wyłozył kasę...

ocenił(a) film na 7
ryssiook

no właśnie po filmach ze Stathamem można oczekiwać czegoś sensownego, w ramach kina akcji oczywiście. aktorstwo też jest spoko ze strony Stathama, Helboya i kilku ruskich czarnych charakterów. Dobra kaskaderka, konkretna rozpierducha na finał. W kategorii kina akcji to jest porządny przedstawiciel, jest wiele gorszych filmów sensacyjnych (Cleaner chociażby), jest wiele lepszych (pierwszy Mechanik miał o wiele lepszy scenariusz, Wrath of a Man dramaturgicznie był o wiele lepszy), ale równie dobrze można narzekać, że w Substancji tło psychologiczne postaci jest mało wiarygodne i wszyscy tam są poje..ba..ni, no ale każdy film jednak się ocenia za to, czym jest.

ocenił(a) film na 4
RipRoy

Początek filmu- statham dokarmiany przez kolegów z pracy zajmuje się pracą brygadiera jakieś meksykańskiej rodzinnej firmy budowlanej, potem przysnęłam. Na koniec filmu otwieram oczy- patrzę a tu jakaś „biała impreza”. Najsłabszy film ze stethamem jaki widziałam. Nie nastawiałam się na nic wybitnego więc w sumie nie żałuję tych dwóch godzin, przynajmniej się chwilkę przespałam. (Odnoszę się do fragmentów które mi nie uciekły bo spałam)

graza666

Żadna strata. Jeszcze pierwsza połowa coś sobą reprezentowała jako typowy film akcji ze Stathamem, ale reszta, zwłaszcza 1/4 końcówki to była zwykła nawalanka bez polotu. Żenada. Ludzie tu krytykują Pszczelarza, a ja z kolei uważam, że był całkiem spoko, jak Jeden Gniewny Człowiek, ale Fachowiec zawiódł mnie końcówką.

ocenił(a) film na 4
alistair80

To dobrze że nic nie stracilam. Pszczelarz to z dwa poziomy wyżej od fachowca, mimo że nazwa i pomysł tego „bractwa” nie powala.

ocenił(a) film na 7
alistair80

Ogólnie prawda, Pszczelarz jak i Jeden gniewny człowiek to na pewno lepsze filmy. Chociaż akurat końcówka tu właśnie wynagradzała taki nijaki środek.

RipRoy

Sorrki. Pomyłeczka

ocenił(a) film na 7
zulu88

Wybaczam ci.

ocenił(a) film na 7
ryssiook

Ja Kocham Jason Statham. Jest Kapitalnym aktorem.

Nikki_filmaniak

Ja uwielbiam gościa, jako facet nie stwierdzę, że kocham, ale jako kapitalnego aktora bym go nie określił. Jeszcze ileś lat temu coś sobą reprezentował. Dziś odwala chałturę, grając te same bezsensowne role twardzieli po przejściach. Oczywiście najczęściej grał rolę takich twardzieli, ale chyba pada na pysk. Sam nie wiem jak to ująć, bo Pszczelarz i Jeden Gniewny Człowiek mi się podobały, ale Fachowiec mnie nie zachwycił. Mam nadzieję, że kolejne będą lepsze.

ocenił(a) film na 4
Nikki_filmaniak

Statham jest jednym z najgorszych aktorów w gatunku akcji w historii. Facet jest kompletnie niezdolny do przekazywania emocji. Nawet Van Damme jest przyzwoitym aktorem w porównaniu z nim.

ocenił(a) film na 4
ryssiook

Wiadomo, czego się spodziewać po filmie ze Stathamie, ale nawet jak typowy Stathamowy film, to tutaj niestety wszystko kuleje. Bardziej niż w Beekeeperze. Nie wiem, czy to ręka Sly przy scenariuszu, czy o co chodzi, ale wszystko wyszło po prostu śmiesznie. Akcji jakby mało, aktorsko nie powala (Pena bardzo słabo przez te 2 minuty na ekranie), sporo scen, gdzie po prostu czuć zażenowanie... Eh. Oby Beekeeper 2 trzymał lepszy poziom (czyli nie ten, który widać było w końcówce 1).

ryssiook

Dobry film, o wiele lepszy od Pszczelarza

ryssiook

"...oraz strzelanek ( dla 5cio latków)..." ocenił dorosły krytyk lat 6 i pół, a wręcz "Fachowiec" w tej dziedzinie. Zjadł na tym wszystkie zęby (mleczne).

ocenił(a) film na 8
ryssiook

Czego się spodziewałeś? To jest kino dla prawdziwych mężczyzn, nie dla mięczaków. Ma być ostra nawalanka i Statham spuszczający wpier.ol

GR44

Nie, to jest kino dla lamusów i kochających inaczej. Ruscy gangsterzy w 99% przypominający klaunów z cyrku i tak też się ubierający. Ten film to żart i do tego bardzo nieśmieszny.

ocenił(a) film na 5
ryssiook

jestem fanem JS, większość jego filmów mi się podoba, ale tym razem zgadzam się z Tobą, ten film jest po prostu słaby, jakby robili go jacyś kompletni amatorzy bez krzty talentu do kina akcji... czy jakiegokolwiek kina

ryssiook

No nie wiem, starsze filmy z nim jak Transporter, były faktycznie tym co piszesz i też nazwisko Stathama zachęcało mnie może nie do kupienia biletu do kina ale przynajmniej do dodania do listy. Ale po obejrzeniu Pszczelarza, straciłam wszelką nadzieję...