PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=730659}

Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
2018
6,5 115 tys. ocen
6,5 10 1 115163
4,6 50 krytyków
Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda
powrót do forum filmu Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda

Czy ktoś był już może dzisiaj na seansie? Zastanawiam się jak Wasze pierwsze odczucia co do filmu.

Jako wielka fanka serii bawiłam się dobrze i oglądało mi się to z wielką radością, ale sam seans nasunął mi kilka pytań, a samo zakończenie wywołało głęboki smutek, bo zakończenie jest tak oderwane od realiów HP, że mam wrażenie, że Rowling, która jest współtwórcą filmu nie czytała swoich książek. SERIO.

ocenił(a) film na 6
lkulka

Rowling raczej czytać ich nie musiała, w końcu pisała swoje książki, Tak bez spoilerów jest duże odstępstwo od Harry'ego Pottera? hmmm no trochę martwi ale ufam Rowling

ocenił(a) film na 7
lkulka

W moim odczuciu za dużo wątków przez co nie opowiedziano tak naprawdę fabuły, którą chciano opowiedzieć. Absurdów co do książek od HP wg mnie mało. Nie zauważyłam czegoś mega rażącego oprócz pojawienia się pewnej osoby, której nie powinno tam być. Aktorzy na plus, zwłaszcza Eddie jak zwykle. Jude Law też sobie świetnie poradził chociaż było go dość mało. Pozytywnie zaskoczył mnie też Depp. Zakończenie pierwsza klasa. Czekam teraz jak to się rozwinie. Świetnie połączyli wątki humorystyczne z tymi dramatycznymi.

ocenił(a) film na 6
Kassie

Uspokoiłaś mnie co do Deppa :) fajnie że się jednak wyrobił