w opisie nic na ten temat nie ma, ale w filmie jest kilka scen, które śmieszą, są one naprawdę dobre, głównie za sprawą Frances McDormand, która zagrała tu rewelacyjnie!!! Powaliła mnie z nóg!! Świetna!
Chociaż z drugiej strony nie wiem czy te sceny komiczne są na miejscu gdyż na poczatku filmu jest powiedziane, ze jest to film na faktach autentyczncyh a także z szacunku dla ofiar żadne fakty nie zostały zmienione na potrzeby filmu i dlatego w związku z szacunkiem dla ofiar nie wiem czy kręcenie niektórych scen w sposób komiczny jest na miejscu, wątpie aby w rzeczywistości ta sprawa mogłaby śmieszyć.
Nie zmienia to jednak faktu, że to bardzo dobry film - 8/10
Ten film nie jest na faktach, świadczy o tym choćby to, że rola, którą grał Buscemi, została napisana specjalnie dla niego.
A zabawne momenty powinnny być w każdym filmie.
Pozdrawiam :)
Ze zdziwieniem w różnych miejscach czytałem, że ten film to ... komedia. Ja go odebrałem jako film bardzo ponury w nastroju i absolutnie moim zdaniem nie pasuje do niego określenie komedia.
Witold Seredyński
Ciekawi mnie dlaczego na poczatku filmu jest ten caly wstep o tym ze film na faktach bla bla bla skoro nie jest ?? Potrafi mnie ktos oswiecic ??