Fighter

The Fighter
2010
7,6 113 tys. ocen
7,6 10 1 113257
7,3 55 krytyków
Fighter
powrót do forum filmu Fighter

ocenił(a) film na 9

Mówcie co chcecie ale to jedna z najlepszych ról Wahlberga. Co nie zmienia niestety faktu że bardzo przeciętna. Bo bardzo przeciętny z niego aktor. I basta. A film kapitalny. Dałbym dychę gdyby nie bardzo mało realistyczne sceny walk a'la Rocky (było tego niewiele więc twórcy mogli się jednak przyłożyć) i kilka innych drobiazgów. A Mark powinien szukać nadziei w rolach drugo i trzecioplanowych. Tam miałby jakieś szanse się sprawdzić.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 5
deus_le_volt

Troche przesadzasz, w infiltracji i czterech braciach dobrze zagrał. Zaszufladkowali go do kina akcji dlatego jak juz kreca z nim jakis glebszy film to olewaja jego postac

ocenił(a) film na 9
megakruker

Trochę może i tak, ale fakt pozostaje faktem. We wspomnianych przez Ciebie filmach nie był on bohaterem pierwszego planu. Zaś kiedy przychodziło mu odegrać pierwsze skrzypce blado to wypadało. Totalnie nie przekonuje mnie jego sposób odgrywania głębszych emocji. Żeby daleko nie szukać wystarczy spojrzeć na scenę Fightera, kiedy Micky zostaje obijany przez policjantów. Nie ma w jego zaangażowaniu i bólu nic prawdziwego. Mark dobrze prezentuje się gdy jego postać nie za wiele mówi i stoi z boku. A czepiam się jego osoby, ponieważ jest to wielkoformatowa hollywoodzka gwiazda, której samo nazwisko sprzedaje filmy. A ja po prostu ciągle nie chwytam dlaczego.

ocenił(a) film na 7
deus_le_volt

Jak dla mnie Shooter świetny film z Wahlbergiem, tam grał postać pierwszoplanową. Jednak to kwestia gustu i upodobań, bo jednym film odpowiada, drugim nie.

ocenił(a) film na 5
deus_le_volt

Zgodzę się z tym bo żadko pokazuje jakieś emocje czy ogolnie jakąs mimike twarzy trudno dostrzec u niego. W shooterze sie przylozyl za to do roli pod tym wzglede ze naprawde myslalem jakby byl prawdziwym specjalistą snajperem i to mi się bardzo spodobalo.