Fighter

The Fighter
2010
7,6 113 tys. ocen
7,6 10 1 113257
7,3 55 krytyków
Fighter
powrót do forum filmu Fighter

Oczywiście film genialny 10/10 lecz jako człowiek który interesuje się boksem od lat zauważyłem kilka sporych błędów, i widz jest wprowadzony w błąd, np nie jest powiedziane o porażkach które Ward przeszedł zanim walczył o nic nie znaczący tytuł o którym jest mowa w ostatniej jego walce np z Zab Judah czy Vincem Philiphsem. Tak samo Dick nigdy nie pokonał Sugar Ray Leonarda, a sam leżał 3 razy na deskach

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
arobuza23

Mi się trochę nie podobały tylko niektóre momenty podczas walki, wyglądały zbyt sztucznie, jak np nokaut Micky'ego, bodajże pierwszy..

ocenił(a) film na 9
Vangelis7

urozmaicone na potrzeby filmu.

ocenił(a) film na 8
arobuza23

aż za bardzo :) gościu nagle opuścił gardę i ręce w dół a Micky cios i gościu leży :D tylko to mi przeszkadzalo w filmie

ocenił(a) film na 6
arobuza23

Tak jak i ja w innym swoim temacie pisałęm: http://www.filmweb.pl/film/Fighter-2010-420435/discussion/Micky+Ward+-+film+a+rz eczywisto%C5%9%20B%C4%87.,1586615

Bardzo zdziwiło mnie również to, że tylko cos tam wspomniano o 3 walkach z Gattim. Jakby sam fakt walczenia z nim to jakis niesamowity prestiż. A tymczasem - styl tych walk (niesamowity, 2 nich wybrane walkami roku). Ta niesamowita trylogia na zawsze zapisała się w historii boksu i to jedynie dzięki niej Ward zyskał sławę (jako taką). A nie jakas walka o mało znaczący tytuł z no namem.

Co do Dickiego - nigdzie w filmie nie powiedziano, że wygrał tą walkę. Raczej ignorancja tłumaczy się pojawiła, którzy przetłumaczyli knock down na "znokałtował".
Jednak oczywiscie - nie powiedziano również dosłownie, że przegrał te walki wyraźnie. Dziwiłem się własnie oglądając film, że Sugar Ray przegrał z jakims z nieznanym bokserem, o czym nic nie wiedziałem do tej pory.

ocenił(a) film na 9
addam23

co do walk z gattim, to o tym ma być podobno druga część. Walhberg już wyraził zainteresowanie, ale moim zdaniem gorzej będzie z balem, który będzie musiał przypakować do batmana a potem znowu schudnąć do fightera 2, jeśli się tam pojawi...

ocenił(a) film na 8
ziomczyslaw

Ja wątpie w to by powstała 2 część, szczerze mowiac bardzo bym tego nie chciał.