PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106385}
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19764
5,0 6 krytyków
Final Fantasy VII: Advent Children
powrót do forum filmu Final Fantasy VII: Advent Children

4/10

ocenił(a) film na 4

Jak dla mnie to jest film TYLKO I WYLACZNIE dla fanow serii gier FF :), film przede wszystkim dla dzieci ktore lubia latajace i tluczace sie bez sensu i w nieskonczonosc mangowe pamperki :) Do tego kompletnie nie wciagajaca fabula... plusem jest tylko dobra ostra muzyka, niestety w porownaniu do FF Spirits Within nakreconego przypomne 5 lat temu ktory mogl sie podobac KAZDEMU WYPADA FATALNIE! Szkoda :)

SirLeon

Masz rację- lepiej pooglądać sobie Madagaskar bo to jest produkcja uderzająca w dorosłego człowieka, gdzie zwierzak nie przypomina zwierzaka (tylko jakiś typowo Amerykańskie dziwadło), i dużo bardziej realistyczna od Final Fantasy VII: AC!

ocenił(a) film na 10
Nobody_important

dla mnie efekty byly powalajace, ale fabula ciekawa, jednym slowy: cos innego od amerykanskiego badziewa...

SirLeon

zgadzam sie z SirLeon - Spirits Within byl ciekawa historia nie dla dzieci, do tego fotorealistyczna "kreska" ale widac ze maniacy anime burza sie o zdanie przecietnego widza

tuptok

SW to była kpina...nuddddaaaaaa

ocenił(a) film na 7
SirLeon

Fakt jest dla fanów seri FF ale równie dobrze FF7:AC może istnieć jako samodzielna produkcja. Fabuła może niedorównuje tej z gry jednak w pewnym sensie jest z nią logicznie powiązana a dla przypomnienia FF7 określa się mianem gry wszechczasów. Advent Children to przedewszystkim czysta rozrywka znakomite animacje i efekty specjalne oraz świetne udźwiękowienie. A oglądanie go da nam większą satysfakcje jeśli ukończymy gre którą naprawde polecam! I nie zrażajcie się odrazu grafiką ;] i z całą pewnością nie jest to film dla dzieci bo wątpie czy taki 13 latek połapie się w jego wielowątkowości.

ocenił(a) film na 7
SirLeon

Fakt jest dla fanów seri FF ale równie dobrze FF7:AC może istnieć jako samodzielna produkcja. Fabuła może niedorównuje tej z gry jednak w pewnym sensie jest z nią logicznie powiązana a dla przypomnienia FF7 określa się mianem gry wszechczasów. Advent Children to przedewszystkim czysta rozrywka znakomite animacje i efekty specjalne oraz świetne udźwiękowienie. A oglądanie go da nam większą satysfakcje jeśli ukończymy gre którą naprawde polecam! I nie zrażajcie się odrazu grafiką ;].A i z całą pewnością nie jest to film dla dzieci bo wątpie czy taki 13 latek połapie się w jego wielowątkowości.

ocenił(a) film na 10
SirLeon

Tak FF:AC powstało głównie z myślą o fanach gry i żeby zrozumieć wszystkie watki trzeba, chociaż trochę zaznajomić się z fabuła gry jednak to wcale nie umniejszę zalet tego filmu. Przede wszystkim jest to wspaniały pokaz animacji komputerowej, który jak na razie nie ma sobie równych i jak sadze poczekamy jeszcze trochę na cos lepszego. W porównaniu z tym, co nam ostatnio serwują amerykańskie wytwórnie to z czystym sumieniem mogę nazwać FF:AC arcydziełem animacji.

ocenił(a) film na 10
chris_30

Ja nigdy nie grałem w żadne FF chociaż wiedziałem co to jest i fabułę FF VII znałem baaaaaardzo ogólnie, ale film genialny jak dla mnie. Ja to lubię takie klimaty.