Dla mnie gra FF VII jest wręcz obiektem kultu. Boję się, że twórcom filmu nie uda się oddać ducha gry:-( A po nienadzwyczajnym "FF:The spirits within" moje obawy są uzasadnione. Nie lepiej zamiast kontynuacji zrobić film na podstawie scenariusza gry?(nawet podzielić np. na 4 odcinki)TO byłby hit.A JAKIE INNE RPG CHCIELIBYŚCIE ZOBACZYĆ NA DUŻYM EKRANIE(Choć akurat Advent Children to srebrny ekran :-)
Film na podstawie scenaria bylby fajny, tylko nie wiadomo czy Enix zgodzilby się na taki kork. Może jak ac odniesie sukces to beda i kolejne filmy.
Ogladałam zwaistuny z FFXII i pomyślałam sobie, ze chyba wolałabym go zobaczyc jako film, może jakis mały procencik, że to się kiedys ziści jest...-_-
Najlepiej,żebyzrobili nową grę a film podzielili i dali jako wstawki w grze...remake FF 7 ze zmienioią fabułą i bossami!!!!!!!!!!!!!!
To już nie jest remake a nowa gra. Ja chciałbym zobaczyć Sephirota ( są pogłoski że będzie on jedynie elementem wspomnień).
"są pogłoski że będzie on jedynie elementem wspomnień"
no co Ty?!?!?!?!?!????????????????
(firmowy szyderczy śmiech)
widze ze nie tylko ja mam obawy wzgledem FFAC po tym co stalo sie z FFTSW... mysle ze bledem bylo zbytnie postawienie na grafike a fabula poszla na bok - wielki blad bo przeciez w FF wlasnie o ta fabule chodzi!! ale badzmy dobrej mysli ;)
a jesli chodzi o inne RPG to dobre pytanie!! ja bym napszyklad chcetnie obejzala:
1) Tales of Phantasia -juz powoli klasyka ale zajebiste wspomnienia zostaja!!!
2) Chrono Trigger + Chrono Cross -szczegolnie pierwsza czesc ma bogata fabule.